3 Beste digitale portemonnees voor Belgen

3 Beste digitale portemonnees voor Belgen

De digitale portemonnee is de ideale betaaloplossing. Geen overvolle portemonnee met bankkaarten meer die je kwijt kunt raken. Simpelweg betalen met je mobiele telefoon via een app. Om te zorgen dat die betalingen veilig verlopen, gebruik je een digitale portemonnee of digitale wallet. Er zijn verschillende opties die allen zo hun eigen voordelen en nadelen hebben. We zetten de 3 beste digitale portemonnees voor Belgen op een rijtje.

Wat is een digitale wallet?

Voordat we de beste digitale wallets voor Belgen op een rijtje zetten wil je vast eerst weten wat een digitale portemonnee eigenlijk is. Een digitale portemonnee, digitale wallet of e-wallet is een elektronische variant van een portemonnee. Hierin sla je al je betaalmethoden op en kun je op veel plekken betalen.

Heb je een e-wallet gekoppeld aan je mobiele telefoon dan kun je hiermee eenvoudig betalen in winkels. Je kunt in veel gevallen betalen door een simpele klik op je mobiele telefoon terwijl je de telefoon bij het betaalapparaat houdt.

De digitale portemonnee kan ook gebruikt worden om online betalingen uit te voeren. Bijvoorbeeld voor het kopen van kleding, maar ook in het online casino. Wil je weten wat de ervaringen van anderen zijn lees dan de Unibet Review.

Hoe werkt de digitale portemonnee

Met een digitale portemonnee kun je producten en diensten betalen, maar hoe werkt dat precies? Een e-wallet werkt in de meeste gevallen via een app die je kunt installeren op een smartphone of smartwatch. De app legt via het smartapparaat verbinding met de betaalmodule van de winkel of online shop.

Een digitale portemonnee heeft meerdere vormen van beveiliging. Zo kun je een wachtwoord instellen, maar ook gebruikmaken van een vingerafdruk of gezichtsherkenning. Op deze manier blijven je financiële gegevens beschermd en zullen betalingen veilig plaatsvinden.

De 3 beste digitale wallets voor Belgen

Steeds meer mensen maken gebruik van een digitale wallet. Niet zo vreemd ook, want het heeft heel wat voordelen. Gelukkig zijn er ook steeds meer digitale wallets waar Belgen uit kunnen kiezen. Dit zijn de 3 beste digitale wallets voor Belgen.

Google Pay

Google Pay wordt door veel Belgen al gebruikt. Het is een van de meest bekende digitale wallets. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat bijna iedereen er gebruik van kan maken. Zolang je een Google-account en een smartphone hebt, kun je Google Pay gebruiken.

Google Pay wordt ondertussen op heel veel plekken geaccepteerd. Als extra functie kun je ook andere persoonlijke zaken opslaan in je Google Wallet. Denk hierbij aan klantenkaarten van winkels, maar ook aan vliegtickets, kaartjes voor concerten en nog veel meer. Je hebt dus echt alles bij de hand.

Apple Pay

Wie gebruikmaakt van Apple-producten kan ook kiezen voor Apple Pay. Deze digitale wallet kent ook een grote populariteit en wordt op veel plekken geaccepteerd als betaalmethoden. Je kunt de app downloaden op je iPhone of Apple watch en je betaalgegevens opslaan. Ook in deze app kun je klantenkaarten en vliegtickets opslaan, zodat de app nog functioneler is.

Een andere handige functie is het opslaan en delen van visitekaartjes. Je kunt via de app een QR-code laten zien met je gegevens. Lekker snel en makkelijk. Een van de weinige nadelen van Apple Pay is dat de app niet beschikbaar is voor Android gebruikers. Als Android gebruiker kun je wel Google Pay of PayPal gebruiken.

PayPal

PayPal is een digitale wallet en online-betaalplatform die zowel voor Androidgebruikers als Apple-gebruikers bruikbaar is. Het is een platform waar je al je bankrekeningen, betaalpassen en creditcards aan kunt koppelen. Je kunt wereldwijd betalingen doen, maar ook geld overmaken naar anderen.

Dankzij de mobiele app hoef je zowel in de winkel als online niet meer op zoek naar je betaalpassen. Je hebt alleen je pincode of vingerafdruk nodig om de betaling te voltooien.

Recente blogartikelen
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang 01-05-2024
Wat zijn de beste soundbars?
Wat zijn de beste soundbars? 24-04-2024
Lees meer blogs