De beste gaming headsets van 2023

De beste gaming headsets van 2023

Een gaming headset is een cruciaal onderdeel van je setup als je online games speelt. Met een gaming headset ervaar je de game namelijk veel intensiever en je kunt ook kraakhelder communiceren met online spelers waartegen of waarmee je samen speelt. In je zoektocht naar de beste gaming headset kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is en daarom hebben wij in onze blog de beste modellen voor je op een rijtje gezet.

HyperX Cloud II: De beste USB gaming headset met surround

De HyperX Cloud II is een over-ear gaming headset die je met USB kunt aansluiten op een PC of een ander systeem naar keuze. Deze headset ondersteunt 7.1 Virtual Surround Sound en heeft een afneembare microfoon. De microfoon is uitgerust met een sublieme ruisonderdrukking, zodat je ook kraakhelder kunt communiceren met online spelers. De headset wordt geprezen om het draagcomfort, wat grotendeels te danken is aan de zachte oorkussens en een hoofdband van kunstleder.

Sony Pulse 3D: De beste draadloze gaming headset voor de PlayStation 5

De Sony Pulse 3D is een draadloze gaming headset die je via een USB-dongle kunt verbinden met de PlayStation 5. Dit model wordt geprezen om de universele pasvorm, de kraakheldere geluidskwaliteit en het gewicht, wat extreem laag is. De zachte oorkussens en de flexibele hoofdband zorgen voor optimaal draagcomfort, terwijl de ingebouwde microfoons je spraak glashelder overbrengen op je medespelers. Ondanks dat het model specifiek voor de PlayStation 5 is ontworpen, kan de gaming headset ook op andere systemen worden gebruikt.

SteelSeries Arctis 7P+: De beste stereo gaming headset

De draadloze gaming headset van het gerenommeerde merk SteelSeries, is een van de nieuwste modellen die stereo sound ondersteunt. De headset is aantrekkelijk geprijsd, terwijl je geniet van de beste audiokwaliteit waar het merk ook om bekendstaat. De draadloze headset heeft een batterijduur van minstens 30 uur en is via de USB-C-dongle met meerdere systemen te verbinden. 3D audio wordt op specifieke systemen, zoals de PlayStation 5, ook ondersteund.

Turtle Beach Ear Force Recon 70x : De beste goedkope gaming headset

In het goedkopere segment is de Turtle Beach Ear Force Recon 70x verkrijgbaar. Een goedkope gaming headset die je met een 3,5mm kabel direct op je geluidskaart van je PC of laptop kunt aansluiten, maar het is ook mogelijk om de headset op de ingang op de controller van een PlayStation 5 of Xbox Series X aan te sluiten. Het stoere uiterlijk maakt de headset zeer aantrekkelijk, terwijl de geluidskwaliteit uitstekend is. De microfoon is ook uitgerust met een goede ruisonderdrukking voor een kraakheldere communicatie met medespelers.

Logitech G533: De beste draadloze gaming headset met 7.1 Surround Sound

In het duurdere segment is de Logitech G533 verkrijgbaar. Een luxe en professionele draadloze gaming headset die een sublieme audiokwaliteit garandeert. Door de innoverende techniek is glashelder communiceren met online spelers gegarandeerd, terwijl de nieuwste audioformaten, zoals 7.1 Surround Sound, worden ondersteund. De Logitech G533 is ook geschikt voor meerdere systemen en besturingssystemen en wordt vooral geprezen om de gebruiksvriendelijkheid en het draagcomfort.

Wil je weten welke accessoires en toebehoren je nodig hebt voor je computer? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Computer Computer
Recente blogartikelen
Wat is E ink?
Wat is E ink? 15-04-2024
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Lees meer blogs