De beste ultrawide monitoren van 2023

De beste ultrawide monitoren van 2023

In ons artikel “Deze accessoires en toebehoren heb je nodig voor je computer” hebben we verteld welke randapparatuur, accessoires en toebehoren handig zijn wanneer je een desktop of een laptop hebt. Een van de belangrijkste onderdelen van je setup is de monitor. Bij een desktop is een monitor cruciaal, omdat je anders geen beeld hebt.

Bij een laptop is het optioneel, omdat het systeem al een ingebouwd scherm heeft. Een monitor kan dan handig zijn als je de laptop als werkstation gebruikt of als je een extra groot scherm als tweede beeldscherm wilt aansluiten. In onze blog vertellen we meer over ultrawide monitoren en welke op dit moment het beste zijn.

iiyama G-MASTER Red Eagle GB3466WQSU: De beste ultrawide monitor voor gaming

De iiyama G-MASTER Red Eagle GB3466WQSU is de beste ultrawide monitor voor gaming die je op dit moment kunt kopen. Het 34” beeldscherm is curved voor een natuurlijker beeld en heeft een resolutie van 3440 x 1040 (QHD). Het scherm is te kantelen en in hoogte verstelbaar, terwijl je ook kunt genieten van de ingebouwde luidsprekers die voor een monitor een goed geluid produceren. Het scherm heeft ook een beeldverversing voor 144Hz, wat perfect is voor gaming en de ultrawide monitor is eenvoudig op een PC of laptop aan te sluiten via HDMI of DisplayPort.

LG 34WQ75C: De beste ultrawide USB-C monitor

De LG 34WQ75C is de beste ultrawide USB-C monitor die je op dit moment kunt bestellen. Logischerwijs sluit je deze 34” monitor via USB-C aan op een desktop of laptop en je hebt voor het beeldscherm geen aparte voeding meer nodig. Desgewenst kun je het scherm ook via HDMI of DisplayPort aansluiten. De monitor heeft een resolutie van 3440 x 1040 (QHD) en is curved, voor een betere gebruikerservaring. Het beeldscherm beschikt ook over een beeldverversing van 60Hz, want ‘m minder interessant maakt voor gamers, maar des te meer voor gebruikers die dagelijks achter een monitor zitten.

Philips 499P9H: De beste 49” ultrawide monitor

De Philips 499P9H is de beste 49” ultrawide monitor die op dit moment verkrijgbaar is. Deze monitor heeft een stijlvol ontwerp, maar bovenal een zeer goede beeldkwaliteit. De resolutie van het scherm is 5120 x 1440 met een unieke beeldverhouding van 32:09. De monitor beschikt over een HDMI en DisplayPort aansluiting en is geschikt voor zowel gaming als dagelijks gebruik en zakelijk gebruik. De ingebouwde USB-hub maakt het mogelijk om meerdere USB-apparaten, zoals een smartphone of smartwatch, via het beeldscherm op te laden.

AOC U34G3XM: De beste goedkope ultrawide monitor

De AOC U34G3XM is de beste goedkope ultrawide monitor die je op dit moment kunt bestellen en met een beeldverversing van 144Hz is dit een goede monitor voor gamers. Het scherm heeft een resolutie van 3440 x 1040 (QHD) en is zowel kantelbaar als in hoogte verstelbaar. Je kunt ‘m eenvoudig via HDMI of DisplayPort aansluiten op een desktop of een laptop. Een klein nadeel van dit goedkopere model is dat het geen ingebouwde luidsprekers heeft. Voor goed geluid moet je dus separaat een luidsprekerset voor de computer of een goede headset aanschaffen.

Categorieën
Computer Computer
Recente blogartikelen
Wat is E ink?
Wat is E ink? 15-04-2024
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Lees meer blogs