De essentiële kantoorartikelen voor comfort en productiviteit

De essentiële kantoorartikelen voor comfort en productiviteit

Het inrichten van je werkplek kan een grote invloed hebben op je comfort en productiviteit. Er zijn verschillende kantoorartikelen die kunnen bijdragen aan een ergonomische werkhouding, efficiënter werken en het verminderen van afleidingen. Hieronder vind je een aantal tips voor essentiële kantoorartikelen die je kunt gebruiken om je werkplek te optimaliseren.

De werkplek

  • Bureaustoelen

Een goede bureaustoel is essentieel voor een comfortabele en ergonomische zithouding. Zorg ervoor dat je stoel instelbaar is, zodat je de hoogte, rugleuning en armleuningen kunt aanpassen aan je lichaam. Investeer in bureaustoelen van goede kwaliteit om lichamelijke klachten te voorkomen en comfortabel te kunnen werken.

  • Ergonomische accessoires

Ergonomische accessoires liggen in het verlengde van bijvoorbeeld een goede bureaustoel en kunnen net zoals deze ook bijdragen aan een comfortabelere en productievere werkhouding. Denk aan een ergonomische muis, toetsenbord of polssteun om RSI te voorkomen. Ook een voetensteun of zitbal kan helpen om een ergonomische houding aan te nemen en lichamelijke klachten te voorkomen.

  • Zit-sta bureaus

Over ergonomische gesproken: het hebben van bureaus waar je ook aan kunt staan biedt meer vrijheid om te kiezen in wat voor houding je werkt. Dit kan leiden tot een energieker gevoel gedurende de dag en bevordert de fysieke gezondheid. Overweeg het creëren van verschillende soorten werkplekken met zit-sta bureaus, maar ook rustige werkplekken, samenwerkingsruimtes en staande vergadertafels. Zo kunnen medewerkers gemakkelijk van werkplek veranderen, afhankelijk van de taak die ze op dat moment uitvoeren.

  • Whiteboard of krijtbord

Een whiteboard of krijtbord is een handig hulpmiddel om ideeën op te schrijven en te delen met anderen. Hierop kun je brainstormen, notities maken of aantekeningen delen met collega's. Het is ook een goed alternatief voor post-its of losse blaadjes die vaak kwijtraken.

  • Opbergmogelijkheden

Een opgeruimde werkplek kan bijdragen aan een betere productiviteit. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte en opruimmogelijkheden op je werkplek. Berg spullen op die je niet nodig hebt en houd je werkruimte zo overzichtelijk mogelijk.

De computer

  • Extensies

Extensies zijn handige hulpmiddelen om je productiviteit te verhogen. Denk aan extensies voor je browser, waarmee je efficiënter kunt zoeken en werken. Ook extensies voor je e-mailprogramma kunnen bijdragen aan een betere workflow. Zo kun je bijvoorbeeld e-mails in bulk verwerken of automatisch antwoorden opstellen.

  • Time tracker

Een time tracker kan helpen om je tijd efficiënter te gebruiken en je productiviteit te verhogen. Met een time tracker kun je bijhouden hoeveel tijd je besteedt aan bepaalde taken en waar je tijd kunt besparen. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke taken veel tijd kosten en waar je kunt optimaliseren.

  • Geluidsreducerende koptelefoon

Een geluidsreducerende koptelefoon kan helpen om afleidingen te verminderen en je te concentreren op je werk. Hiermee kun je bijvoorbeeld storende geluiden van collega's of verkeer buiten het kantoor buitensluiten. Het luisteren naar rustgevende muziek of white noise kan ook helpen om je te focussen op je werk.

  • Draadloze opladers

Met draadloze opladers kun je je smartphone, tablet of andere apparaten opladen zonder dat je kabels hoeft te gebruiken. Dit maakt het makkelijker om je bureau opgeruimd te houden en voorkomt dat kabels in de knoop raken. Het opladen gaat bovendien sneller en efficiënter dan met traditionele opladers.

Het kantoor

  • Natuurlijk licht

Voldoende natuurlijk licht op je werkplek kan bijdragen aan een betere productiviteit en gemoedstoestand. Probeer daarom een werkplek te creëren waar je natuurlijk licht kunt ontvangen. Als dit niet mogelijk is, investeer dan in goede verlichting om vermoeide ogen te voorkomen.

  • Planten

Planten in je werkruimte kunnen bijdragen aan een gezondere en productievere werkomgeving. Planten kunnen de luchtkwaliteit verbeteren en stress verminderen. Daarnaast kunnen planten zorgen voor een prettige sfeer en inspiratie bieden.

  • Luchtfilter

Een luchtfilter kan bijdragen aan een gezondere werkomgeving door de lucht te zuiveren van vervuilende stoffen. Dit kan helpen om allergieën en irritaties te verminderen en de concentratie te verbeteren. Er zijn verschillende soorten luchtfilters beschikbaar die je kunt gebruiken op je werkplek.

Kortom, een essentieel onderdeel voor een succesvolle bedrijfsvoering is het aanschaffen van de juiste kantoorartikelen. Door verschillende kantoorartikelen aan jouw kantoor toe te voegen kun je namelijk niet alleen de efficiëntie en productiviteit van je werknemers verhogen, maar ook de gezondheid van de werkenmers en daarmee ook het bedrijf.

Categorieën
Kantoor Kantoor
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs