De nieuwste trends voor het inrichten van je interieur

De nieuwste trends voor het inrichten van je interieur

Soms begint het weer te kriebelen en wil je iets anders met je interieur. Dat kan een nieuwe kleur zijn of nieuwe accessoires. Maar je kunt het ook groter aanpakken en hele nieuwe meubels aanschaffen of een complete verbouwing laten doen. Een aantal nieuwe woontrends voor het inrichten van je interieur. Na klussen tijd voor ontspanning? Bezoek een online casino.

Messing en goud

Karwei riep de speciale kleur “Ginger Gold” uit tot kleur van het jaar. Het is een pittige pure kleur en laat je interieur stralen. Met name de afgelopen jaren is men tot inzicht gekomen dat natuur ontzettend belangrijk is om tot rust te komen. En aardse tinten bieden warmte en helpen voor een goede gemoedstoestand. Ook een trend is goud als metallic accentkleur. Dit geldt met name bij onderstellen van meubelen. Van geel goud in glans tot messing en mat goud: er is voor iedereen wat te vinden. Je kunt goud heel mooi combineren met vele groentinten, donkerblauw en roodbruin.

Op een duurzame manier wonen

De afgelopen jaren is de trend dat veel meubels worden hergebruikt en een DIY opknapbeurt van meubels is populairder dan ooit. Ook de welbekende kringloopwinkels hebben het er druk mee. De meest toonaangevende trend van de komende jaren is duurzaamheid, opkomst van bio trend en verantwoord gebruik van materialen. Dit wordt gezien als een hele positieve ontwikkeling. Deze trend is ontstaan omdat consumenten zich steeds meer bewust worden van klimaatverandering. Veel accessoires worden gemaakt van gerecycled metaal, papier, plastic en glas. Ook worden er meubels gemaakt van teruggewonnen hout. Veel mensen kopen liever ook geen massaproductie meer. Ze kiezen voor kwaliteit producten met een lange levensduur.

Stimuleren wonen en werken in huis

Deze nieuwe trend was te verwachten met de pandemie. Steeds meer mensen werken thuis en dat zal in de toekomst blijven. Daarom zie je steeds meer geïmproviseerde kantoren aan woningen. De trend van hybride werken zal de overgang zijn naar een geëvolueerde werk-woonruimte. De afgelopen jaren is de manier van werken, wonen en slapen enorm veranderd. Veel mensen moesten opeens hun werk met wonen combineren. Alles liep door elkaar heen en veranderde veel levens.

Geïnspireerde natuur trends

Een nieuwe trend is buiten naar binnen halen. De natuurlijke en groene tinten van het interieur worden gecombineerd met het gebruik van terracotta, natuursteen, hout en planten. Deze aspecten stralen veel vernieuwing en harmonie uit en helpen om gevoelens van ontspanning en rust uit te stralen. Het is simpelweg een hele mooie manier om buiten naar binnen te halen. De meest gezochte kleur op een zoekmachine zoals Google is zacht groen. Karwei noemde recent Nordic Green als populairste kleur en deze kleuren zorgen voor ontspanning, fleuren de ruimte op en geven het interieur een organische levendigheid. 

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs