De perfecte rondreis door Canada: de must-sees

De perfecte rondreis door Canada: de must sees

Canada is een land waar je je ogen uit kunt kijken. Van prachtige landschappen tot de bruisende steden… Je hebt de beslissing gemaakt, jouw volgende vakantie wordt een rondreis door Canada met de kinderen en je partner. Wat leuk! Nu is het aan jullie de taak om te bepalen waar jullie allemaal naartoe gaan. Kom je er niet uit? Geen zorgen, in dit artikel vertellen we je wat de absolute Canadese must-sees zijn!

Vancouver, British Columbia

Start deze bijzondere rondreis door Canada in het westen, in de prachtige stad Vancouver. Canada kent veel gigantische steden, maar deze metropool aan de westkust staat bekend om de natuurlijke schoonheid. Denk hierbij aan de aanblik van de Stille Oceaan en de prachtige Coast Mountains. In Vancouver is genoeg te doen. Bezoek bijvoorbeeld Stanley Park, Granville Island en Grouse Mountain. 

De nationale parken in Alberta

Rijd of vlieg richting het oosten naar de provincie Alberta, waar het hart van de Rocky Mountains zich bevindt. In dit deel van Canada kun je een bezoekje brengen aan twee iconische nationale parken, namelijk Jasper en Banff. In deze parken kun je je laten verrassen door de prachtige blauwe meren, de indrukwekkende berglandschappen en de adembenemende gletsjers. Maak in deze parken mooie wandelingen en spot wilde dieren en kijk zo ver als de horizon reikt.

Toronto en Ottawa, Ontario

Een reis naar Canada is niet compleet zonder een bezoekje te brengen aan de provincie Ontario, de plek waar twee van de grootste Canadese steden zich bevinden. Toronto is de grootste stad van het land en je zult hier je ogen uitkijken. Bezoek de CN Tower, verschillende musea en de Niagara Falls! Ook raden we aan om Ottawa, de hoofdstad van Canada, te bezoeken. De stad zit vol geschiedenis en cultuur. Ga langs bij het Parliament Hill, het Canadian Museum of History en het Rideau Canal.

Prince Edward Island

Reis door naar het oosten en steek de Confederation Bridge over naar het prachtige, schattige Prince Edward Island. Je vindt hier mooie stranden, kleurrijke dorpjes en het Green Gables-huis. Canada heeft daadwerkelijk alles te bieden! Geniet op het eiland van de rust en verwerk alle ervaringen van de afgelopen reis op het strand. 

Canada is een enorm land en het is daarom belangrijk om op een rondreis zoveel mogelijk indrukken op te doen. Of je nu kiest voor een korte rondreis van een aantal dagen of een langere reis van meerdere weken, Canada zal je gegarandeerd inpakken. Van bruisende steden en nationale parken tot eilanden waar je heerlijk op het strand kunt liggen… Canada is the place to be!

Recente blogartikelen
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang 01-05-2024
Wat zijn de beste soundbars?
Wat zijn de beste soundbars? 24-04-2024
Lees meer blogs