De voordelen van 24/7 beschikbaarheid tot een tolk

De voordelen van 24/7 beschikbaarheid tot een tolk

Als je werkzaam bent binnen een onderneming, of zelf aan het ondernemen bent, kan het soms lastig zijn om met andere zakelijke relaties te communiceren als jullie niet dezelfde taal spreken. Gelukkig bestaat er hiervoor wel een oplossing: je kunt zakelijk een tolk inschakelen, op ieder gewenst moment. De belangrijkste voordelen van 24/7 beschikbaarheid tot een tolk, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Internationale contacten leggen

Zoals we net al kort hebben benoemd, kan het soms lastig zijn om te communiceren met anderen als jullie niet dezelfde taal spreken. Een tolk van Global Talk haalt dat probleem uit de weg. Je kunt namelijk voor dit soort zaken een tolk inschakelen die beide partijen kan vertalen, zodat je alsnog met jouw gesprekspartner kunt communiceren terwijl jullie niet dezelfde taal spreken. Via deze manier wordt het leggen van internationale contacten een stuk makkelijker gemaakt, waardoor jij de onderneming misschien wel meer kunt laten groeien. Bovendien zorg je er zo ook voor dat de gesprekken vloeiend verlopen, vooral als je een tolk op ieder gewenst moment kunt inschakelen.

2. Met buitenlandse collega’s online en telefonisch communiceren

Het kan natuurlijk ook zijn dat je binnen een internationale organisatie werkt. Om te kunnen sparren met jouw buitenlandse collega’s, kan een tolk goed van pas komen. Bovendien hoeft de tolk niet op de plek van bestemming te zijn; een tolk kan ook telefonisch of online deelnemen aan het gesprek op het moment dat jullie er baat bij hebben.

Zo kun je telefonisch bellen waarbij de tolk ook deelneemt aan het gesprek en ter plekke vertaalt, maar je kunt ook videobellen met de tolk. Vooral die laatste optie kan weer een aantal voordelen bieden: met een videogesprek kun je ook communiceren met behulp van non-verbale communicatie, en dat kan een tolk vervolgens ook doorvoeren aan de andere partij. Hierdoor kan het gesprek net iets beter vloeien en kunnen jullie elkaar beter begrijpen.

3. Niet meer gauw fysiek elkaar bezoeken

Een tolk die via de telefoon of online deel kan nemen aan het gesprek, zorgt er ook voor dat jij en jouw internationale contacten of collega’s elkaar niet per se fysiek hoeven op te zoeken. Dat scheelt weer een boel tijd én geld, vooral als je contacten hebt aan de andere kant van de wereld. In plaats daarvan kan een tolk gewoon deelnemen aan het gesprek waarbij jullie alle drie - of meer - niet hoeven te verplaatsen. Op deze manier kan het gesprek net zo soepel verlopen, zonder dat de een last heeft van een jet lag.

4. Een tolk zorgt voor flexibiliteit en een duidelijke communicatie binnen de organisatie

Het is prettig als een tolk het een en ander kan vertalen binnen de organisatie, maar het is helemaal prettig als een tolk 24/7 beschikbaar is. Zo kun je de tolk bijvoorbeeld ook inschakelen in tijden van nood of andere problemen. Mocht je onverhoopt en snel iets willen weten via een zakelijke relatie, of een boodschap uitsturen naar jouw zakelijke collega’s, dan kan de snelle hulp van een tolk een goede uitkomst bieden. Hierdoor houd je de organisatie flexibel en zorg je ervoor dat er altijd duidelijk gecommuniceerd kan worden.

Ook op ieder gewenst moment een tolk inschakelen? Werk met een tolkenorganisatie

Een tolk kan in de zakelijke wereld veel oplossingen bieden. Wanneer het jou ook handig lijkt om 24/7 de hulp van een tolk te kunnen inschakelen, kun je ervoor kiezen om als organisatie samen te gaan werken met een tolkenorganisatie. Bij een tolkenorganisatie zijn namelijk talloze tolken beschikbaar die verschillende talen spreken, en daar zit altijd wel een tolk tussen die jou kan helpen. Zo kun je op ieder gewenst moment een tolk inschakelen wanneer jij daar baat bij hebt.

Categorieën
Diensten Diensten
Recente blogartikelen
Wat is E ink?
Wat is E ink? 15-04-2024
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Lees meer blogs