De voordelen van trunks

De voordelen van trunks

Een onderbroek is een onderbroek. Veel mannen denken op die manier, maar heel veel mannen denken toch goed na over de onderbroek die ze dragen. Als man heb je ook keuze uit verschillende soorten onderbroeken. Die van verschillende materialen worden gemaakt en ook verschillen in de pasvorm. Een van de keuzes die je als man kunt maken is de trunk, maar wat zijn de voordelen van trunks? In deze blog zoomen we daar dieper op in.

Boxer, slip, string

In principe kun je herenondergoed categoriseren in drie verschillende categorieën: boxers, slips en strings. Deze drie verschillende soorten verschillen ook echt van elkaar, maar binnen deze categorieën valt ook weer onderscheid te maken tussen verschillende soorten. Vooral in de categorie boxershort heb je keuze uit verschillende modellen en pasvormen. Daaronder de wijde boxer, een boxerbrief en een trunk. De keuze die je maakt heeft vooral te maken met je postuur en met welke kleding je draagt.

Pijpjes

Boxers hebben één ding gemeen en dat is dat ze allemaal pijpjes hebben. Echter heeft het ene model langere pijpjes dan het andere. Een wijde boxershort heeft bijvoorbeeld veel langere pijpjes dan een trunk. Met als voordeel dat je meer bewegingsruimte hebt en geniet van optimaal draagcomfort. De benen schuren ook niet tegen elkaar als je bijvoorbeeld intensief werk doet of aan het sporten bent. Waarom zou je dan toch voor een trunk kiezen die veel kortere pijpjes heeft?

Kortere pijpjes

Een trunk heeft dus kortere pijpjes en dat is gelijk een van de voordelen van het model. De pijpjes zijn zo kort dat ze ook geen kans hebben om omhoog te kruipen, terwijl je wel de binnenkant van je bovenbenen optimaal beschermt.

Onder de heupen

De trunk draag je ook net onder de heupen en dat geeft wat voordelen. Ten eerste meer comfort en vooral als je een maatje meer hebt en last hebt van een buikje. Bij een normale boxershort komt de tailleband op of boven de buik uit en dat zorgt voor meer comfort. Daarnaast is de kans ook groot dat je bij een wijde boxershort last krijgt van een tailleband die gedurende de dag omslaat.

Vrijwel naadloos

Naast een voordeel dat de pijpjes van trunks niet oprollen, zijn deze soort onderbroeken ook vrijwel naadloos. Wat voordelen heeft. Vooral als je getailleerde en strakke kleding draagt. Bij een normale boxershort kan de stof omhoog kruipen en voor een lelijk gezicht zorgen. Vooral als je strakke broeken draagt. Dan zie je aan de buitenkant de opgerolde stof als een soort bobbel zitten en nee, niet op de plekken waar je dat eventueel zou willen. Ook de naden zijn dan goed zichtbaar. Bij een trunk heb je die problemen simpelweg niet.

Trunk van katoen

Een ander voordeel van trunks is dat ze doorgaans gemaakt worden van katoen en microvezel. De beste materialen voor herenondergoed, omdat het ademende stoffen zijn. Dat zorgt voor meer comfort op de dag. Microvezel heeft dan nog een streepje voor, omdat dit materiaal elastisch is en z’n pasvorm behoudt. Wat bij katoen veel minder het geval is.

Wil je meer weten over ondergoed voor mannen? Lees dan ook ons artikel.

Recente blogartikelen
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era 04-09-2024
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering 30-08-2024
Lees meer blogs