Dit maakt het huren van gereedschap interessant

Dit maakt het huren van gereedschap interessant

Heb jij het huren van gereedschap al eens overwogen? Steeds meer consumenten kiezen voor deze optie, daar het hen verschillende voordelen biedt. Zo is het huren van een machine veelal goedkoper, duurzamer en voorkomt het dat er ruimte moet worden gecreëerd voor het opbergen van deze apparaten. Het gaat vaak om apparatuur dat je maar een of enkele dagen nodig hebt. Denk aan een verticuteermachine voor de tuin, een boorhamer voor uit te voeren sloopwerkzaamheden, enzovoorts. De verhuur van machines wordt door verschillende partijen aangeboden. Waarop moet je letten bij het huren van gereedschap en andere hulpmiddelen? In dit artikel lees je er meer over. 

Bepaal vooraf welke hulpmiddelen je nodig hebt

Bij het huren van gereedschap is het zaak om vooraf te bepalen welke tools je nodig hebt bij de uitvoering van je klus. Zorg daarnaast voor een planning, zodat je precies weet welk apparaat je wanneer nodig hebt. Een aanhangwagen huren kan onnodig duur worden, wanneer je deze veel langer huurt dan noodzakelijk is. Door vooraf een plan te maken, kun je de aanhangwagen de eerste paar dagen bijvoorbeeld gebruiken voor het afvoeren van puin om er vervolgens nieuwe materialen mee op te halen. Als de materialen eenmaal in huis zijn, breng je de aanhangwagen weer terug.  

Tip: bij veel verhuurders van machines en aanhangwagens is het financieel voordelig om het gehuurde goed meerdere dagen achtereen te huren. Zou je een apparaat meermaals een losse dag huren, dan ben je mogelijk duurder uit. 

Kijk naar de instructievideo’s van de verhuurder

Er zijn verhuurders die duidelijke instructievideo’s bieden bij de verschillende machines en apparaten. Bekijk deze video’s vooraf alvast eens, om te zien welke beschermingsmiddelen je nodig hebt. Ook geeft het een beeld van de moeilijkheidsgraad van het gebruik van de apparatuur. Heb je er vertrouwen in dit zelf te kunnen, of besluit je toch een vakman in te schakelen? Het is vervelend wanneer je een dergelijke keuze nog moet maken, wanneer je het apparaat al gehuurd hebt. Evenals dat het onplezierig is, als je nog beschermende hulpmiddelen moet kopen tijdens de periode dat je een machine huurt. Je wilt direct aan de slag kunnen! 

Let op het aanbod van een verhuurder

Tot slot is het raadzaam om te letten op het aanbod van een verhuurder. Je wilt de benodigde apparatuur voor je klus bij één partij kunnen huren. Dit voorkomt dat je langs verschillende vestigingen moet rijden om de apparatuur op te halen. 
 

Recente blogartikelen
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era 04-09-2024
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering 30-08-2024
Lees meer blogs