Fietsen in België? Dit zijn 5 tips die jou helpen

Fietsen in België? Dit zijn 5 tips die jou helpen

Wie houdt van fietsen moet in België zijn. De prachtige landschappen met lange uitgestrekte velden, variërende heuvels en pittige bergen maken het een geweldig land om jezelf uit te dagen op de fiets. Of je nu houdt van heuvels, bergen of zelfs uitdagende kasseienstroken, in België vind je het allemaal. Maar er komt meer kijken bij fietsen dan alleen het mooie landschap. Dit zijn 5 tips die jouw wieleravontuur nog leuker maken!

Leef mee met de sport

Stap je graag op de fiets? Dan kijk je wellicht ook graag naar de grote rondes en klassiekers die ieder jaar worden gereden. Door de sport te volgen blijf je op de hoogte van de nieuwste trends en nieuwtjes. Wil je het kijken naar de etappes spannender maken voor jezelf? Denk dan eens na om online te wedden op wielrennen. Zo krijg je alles mee van de wielersport op een leuke en spannende manier.

Kies een goede route

Wanneer je gaat fietsen is het altijd een goed idee om van tevoren een route te hebben gepland. België heeft het ideale landschap voor prachtige fietsroutes door het hele land! Wil je jezelf testen in de bergen of ga je juist voor een lange vlakke rit? Ook wanneer het niet dicht bij jouw huis is kan je in België goed terecht. Eerder schreven we over de beste vakantieparken in België, ideaal voor een fietsvakantie weg van huis! 

Fiets een ‘echte’ klassieker

Zet jezelf in de klikschoenen van de echte profs en probeer eens een echte klassieker te voltooien. Bijvoorbeeld de prachtige Ronde van Vlaanderen die ook dit jaar weer werd gehouden. Hoewel het echte parcours van 270 km misschien wat ambitieus is, zijn er ook mogelijkheden om de ronde in meerdere dagen te fietsen, of een kortere route te volgen die een deel van het parcours overslaat. Het leuke hiervan is: zo krijg je pas echt een idee hoe goed de profs zijn!

Fiets in gezelschap

Ga je voor een lange rit? Dan is een beetje gezelschap altijd fijn. Daag elkaar uit of praat even bij op een rustig tempo. Niet alleen dat, jullie kunnen elkaar ook nog een beetje uit de wind houden! Is er niemand om je heen die met jou op de fiets wilt stappen? Overweeg je dan aan te sluiten bij één van de vele wielerclubs of -verenigingen. Ook worden er over het hele land regelmatig tours georganiseerd waar jij aan kunt deelnemen. Het voordeel hiervan? Je kan nu zelf kiezen of je gaat voor de winst of voor de gezelligheid!

Bereid je goed voor

Misschien een open deur, maar nog altijd des te belangrijk! Wanneer je voor een lange rit gaat is het belgangrijk om je goed voor te bereiden op wat er komen gaat. Check je materialen goed en zorg dat je genoeg eten en drinken bij hebt om je fietstocht vol te houden. Met wielrennen verbruikt je lichaam veel energie, daarom zijn repen, gels of sportdranken altijd handig om onderweg mee te hebben.

 

Recente blogartikelen
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Hoe gebruik je een Storytel E reader?
Hoe gebruik je een Storytel E reader? 10-04-2024
Lees meer blogs