Hoe gebruik je een Storytel E-reader?

Hoe gebruik je een Storytel E reader?

In ons artikel ‘E-reader kopen? Hier moet je op letten’ hebben we verteld waar je op moet letten als je een E-reader wil aanschaffen. Een E-reader is natuurlijk een ideaal apparaat als je boeken leest, maar geen kasten vol met fysieke boeken wilt hebben. Of als je op vakantie gaat en geen zware boeken wil meesjouwen. Naast een normale E-reader kan je ook kiezen voor een Storytel E-reader, maar wat is het en hoe gebruik je de Storytel E-reader? In deze blog vertellen we er meer over.

Storytel

Storytel is een dienst die zowel boeken als luisterboeken aanbiedt. Je kunt hiervoor een abonnement afsluiten en dan krijg je toegang tot een gigantische bibliotheek met boeken die je dus kunt lezen of luisteren. Feitelijk hoef je geen losse e-books meer te kopen, omdat de bibliotheek van Storytel meer dan 350.000 boeken heeft. Tenzij je een specifiek boek wilt of hebt wat niet in de bibliotheek aanwezig is.

Een Storytel E-reader

Een Storytel E-reader is feitelijk een E-reader, maar dan van Storytel zelf. Dit product is dus voorbereid op gebruikers die een abonnement op Storytel hebben en via de E-reader de e-books willen lezen of luisteren. Wanneer je de Storytel E-reader koopt, kan je tijdens de installatie zowel een nieuw Storytel-account aanmaken als inloggen met een bestaand account. Voor het gebruiken van de E-reader heb je wel een goede Wi-Fi verbinding nodig.

E-books downloaden

Je kan e-books via de Storytel app opzoeken en downloaden. Hier heb je Wi-Fi voor nodig, maar als het e-book eenmaal gedownload is, kan je het boek ook offline lezen. Je hebt dus niet altijd Wi-Fi nodig om de E-reader te kunnen gebruiken, maar wel als je bijvoorbeeld een nieuw boek wilt downloaden. In de E-reader heb je ook de keuze uit de leesmodus of de luistermodus. De leesmodus is voor als je het e-book wilt lezen en de luistermodus is voor als je naar het verhaal wilt luisteren.

Aangeschafte e-books downloaden

Een Storytel E-reader werkt dus feitelijk in samenwerking met een Storytel-abonnement en de bibliotheek van de aanbieder. Maar dat wil niet zeggen dat je jouw eigen e-books niet op de E-reader kunt downloaden. Bijvoorbeeld boeken die je reeds hebt aangeschaft via een webshop of die je op een PC hebt staan. Je kan deze heel eenvoudig en via Wi-Fi op je E-reader downloaden, zodat je ook deze e-books kunt lezen of ernaar kunt luisteren.

Gratis abonnement

Een abonnement op Storytel is niet gratis, maar veel winkeliers bieden een gratis abonnement aan als je een nieuwe E-reader hebt aangeschaft. Vaak heb je dan een maand gratis toegang tot de bibliotheek van Storytel. Nieuwe abonnees kunnen het gratis abonnement direct verzilveren, maar bestaande gebruikers moeten met een kopie van de factuur naar Storytel mailen, zodat ze hun gratis abonnement ontvangen. Hoe lang het gratis abonnement duurt is per aanbieder verschillend, maar doorgaans krijg je 1 tot 3 maanden gratis toegang tot de bibliotheek van Storytel. Wat toch een mooie meevaller is als je net in een prijzige E-reader hebt geïnvesteerd.

Categorieën
Elektronica Elektronica
Gerelateerde bedrijven
Storytel logo
Storytel
3 beoordelingen
9
Recente blogartikelen
Wat is E ink?
Wat is E ink? 15-04-2024
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Lees meer blogs