Hoe kies je de juiste ondervloer voor je zwembad in de tuin?

Hoe kies je de juiste ondervloer voor je zwembad in de tuin?

Je bent van plan om een zwembad in de tuin neer te zetten. Je kunt kiezen om een iets groter opblaas zwembad te plaatsen of om het iets grootser aan te pakken en een zwembad op te zetten. Er zijn genoeg zwembaden verkrijgbaar en waar het hele gezin van kan genieten. Maar weet je wel dat je niet op iedere ondergrond een zwembad kunt plaatsen en dat je altijd een goede ondervloer nodig hebt? In onze blog vertellen wij hoe je de juiste ondervloer voor het zwembad in de tuin kiest.

Is de bodem geschikt?

Het eerste dat je controleert is of de bodem wel geschikt is. Je hebt een egale en stabiele bodem nodig terwijl ook het waterpeil in de bodem niet te hoog mag zijn. Is de ondergrond ook stevig genoeg om een gevuld zwembad te kunnen dragen en is er een afvoer in de buurt als je vies water moet afvoeren? Zaken die je allemaal moet controleren voordat je van het opbouwen of opblazen van een zwembad kunt beginnen en van de daaropvolgende waterpret kunt genieten.

Kies de juiste ondervloer

Als de bodem goed is kun je beginnen met opbouwen of opblazen, maar kies ook de juiste ondervloer! Het is niet verstandig om een zwembad rechtstreeks op een terras of een gazon te plaatsen. Je beschadigt niet alleen de ondergrond, maar de kans is ook groot dat je de vloer van het zwembad beschadigt. En dat wil je natuurlijk voorkomen! Welke ondervloer je kiest is afhankelijk van waar je het zwembad plaatst. Ondervloeren kun je ook het beste aanschaffen bij de specialist, zoals Zwembaden-shop

Zeil als ondergrond

Er is speciaal zeil verkrijgbaar dat je als ondervloer voor een zwembad kunt gebruiken, maar zeil is niet in iedere situatie de beste keuze. Daarnaast is het slim om zeil altijd te combineren met vloertegels van foam of met ondertapijt. In de situatie dat je het zwembad op een bestraat terras neerzet heb je zowel zeil als ondertapijt nodig. Terwijl je op gras het beste het zeil kunt combineren met vloertegels van foam.

Tegels van foam

De foam tegels zijn in veel situaties goed te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een bestrating met of zonder voegen en een gazon met (kunst)gras. Je kunt foam tegels ook gebruiken als je het zwembad op grind plaatst. Het grote voordeel is dat deze tegels de bodem van het zwembad goed beschermen en dat gebruikers geen last hebben van scherpe randen van de tegels. Het advies is om ook de omgeving rondom het zwembad te voorzien van de tegels van foam, omdat enthousiaste kinderen wel eens te fanatiek uit het zwembad springen. Zonder deze tegels kunnen ze zich dan lelijk bezeren.

Ondertapijt is ook een goede keuze

Ondertapijt kun je ook in veel situaties gebruiken en voelt heerlijk zacht aan. Of je nu langs het zwembad loopt of erin zit. De harde ondergrond voel je niet meer en je kunt je niet meer bezeren aan de scherpe randen en oneffenheden van de klinkers die eronder liggen. Ondertapijt wordt het vaakst gekozen wanneer het zwembad op een terras met terrastegels, klinkers of kasseien wordt geplaatst.

Recente blogartikelen
Welke E reader past bij jou?
Welke E reader past bij jou? 22-03-2024
Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge?
Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge? 21-03-2024
Lees meer blogs