Hoe kies je het eindcijfer van een staatslot?

Hoe kies je het eindcijfer van een staatslot?

We spelen graag mee met de Staatsloterij. De bekendste loterij van Nederland die ook flinke geldprijzen uitkeert. Naast tientallen kleinere en grotere prijzen, maak je ook nog eens kans op de jackpot van enkele miljoenen euro’s. Om mee te kunnen spelen heb je een staatslot nodig. En als speler kun je kiezen voor een compleet automatisch gegenereerd lotnummer of je kunt zelf het eindcijfer kiezen. Maar hoe kies je het eindcijfer? Lees onze blog voor handige tips en trucs.

Gebruik verjaardagen

Spelers maken graag gebruik van verjaardagen om een eindcijfer te kiezen. Bijvoorbeeld jouw eigen verjaardag of die van een partner of een kind. Maar hoe doe je dat dan wanneer iemand bijvoorbeeld op de 15e van de maand jarig is? Je mag immers maar één eindcijfer kiezen. Dan zou je ook kunnen kiezen voor bijvoorbeeld alleen de 5 of je kiest voor de maand als iemand bijvoorbeeld in januari tot en met september jarig is. Dan zou je eindcijfers 1 tot en met 9 kunnen kiezen.

Belangrijke data

Naast verjaardagen van naasten kun je ook kiezen voor andere belangrijke data. Denk bijvoorbeeld aan de datum dat je een rijbewijs hebt gehaald, bent getrouwd of de datum van je favoriete feestdag. Er zijn heel veel data te verzinnen die je kunt gebruiken om het eindcijfer van het staatslot te kunnen bepalen.

Je geluksnummer

Mensen hebben soms ook een geluksnummer en die zou je kunnen gebruiken voor het kiezen van je eindcijfer. Dan moet je geluksnummer wel minder dan 2 cijfers hebben, want zoals eerder gezegd kun je maar één eindcijfer kiezen. Heb je een geluksnummer met meerdere cijfers? Bijvoorbeeld 83. Kies dan voor eindcijfer 3. Heb je meerdere geluksnummers? Dan moet je kiezen. Of je kunt ook meerdere staatsloten met verschillende eindcijfers kopen. Door het aanschaffen van meerdere loten verhoog je ook je winkansen.

Het beste eindcijfer dat je kunt kiezen

Bestaat zoiets als het beste eindcijfer? Ja en nee, want studies en statistieken wijzen uit dat bij de Staatsloterij het eindcijfer 4 het vaakst in de prijzen valt. Dus je zou voor dit eindcijfer kunnen kiezen. Geeft dat garanties? Nee, want het blijft een loterij. Het kan ook voorkomen dat het eindcijfer een aantal trekkingen niet in de prijzen valt.

Beïnvloedt het zelf kiezen van een eindcijfer mijn winkansen?

Een veelgestelde vraag is of het kiezen van een eindcijfer invloed heeft op de winkansen. En het antwoord is ‘nee’. Het maakt niet uit of je zelf een eindcijfer kiest of dat je de computer een lot inclusief het eindcijfer laat samenstellen. De Staatsloterij blijft een loterij en je moet gewoon heel veel geluk hebben. Maar door het kiezen van een eindcijfer heb je wel het gevoel dat je meer in controle bent en invloed kan uitoefenen op de eventuele winst. Maar dat is meer een gevoel dan dat het gebaseerd is op harde feiten. Natuurlijk kun je wel heel hard roepen dat het cijfer dat je hebt gekozen je geluk heeft gebracht wanneer er een geldprijs op je lot valt.

Wil je meer weten over loterijen en met welke loterijen je kunt meespelen? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Loterij Loterij
Recente blogartikelen
Welke E reader past bij jou?
Welke E reader past bij jou? 22-03-2024
Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge?
Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge? 21-03-2024
Lees meer blogs