Hoeveel bar heeft mijn hogedrukreiniger nodig?

Hoeveel bar heeft mijn hogedrukreiniger nodig?

Ga je een hogedrukreiniger aanschaffen, omdat je een aantal flinke schoonmaakklussen rondom het huis hebt? Dan moet je op een aantal dingen letten, zoals we ook besproken hebben in ons artikel over hogedrukreinigers. Een van de belangrijkste zaken is het aantal bar van de hogedrukreiniger. In deze blog vertellen we hoeveel bar jouw hogedrukreiniger nodig heeft.

Aantal bar

Bij het gebruik van een hogedrukreiniger wordt het water met behulp van een pomp door een slang en een mondstuk gespoten. Hoe sterk en hard de straal is, is afhankelijk van het aantal bar van de hogedrukreiniger. Hoe hoger dit getal, des te sterker de straal. Een sterkere straal zorgt ervoor dat hardnekkig vuil eenvoudiger te verwijderen is. Een te harde straal kan ook voor schade aan goederen zorgen. Het is dus van belang dat je voor de klus die je wilt doen ook de juiste hogedrukreiniger en instellingen van het product gebruikt.

Iedere klus vraagt om een andere aanpak

Iedere klus vraagt om een andere aanpak. Dat is nu eenmaal een feit. Dat wil niet zeggen dat je meerdere hogedrukreinigers nodig hebt, maar wel een model waarop de druk te regelen is. Op die manier kun je de juiste instelling selecteren en de klus klaren. Voor iedere klus zijn er richtlijnen om te volgen. Wees je er ook van bewust dat de meeste hogedrukreinigers 110 tot 180 bar hebben.

Terras reinigen

Een hogedrukreiniger wordt vaak gebruikt voor het reinigen van het terras. Vooral de groene aanslag op de tegels is hardnekkig en je hebt hier een krachtig apparaat voor nodig. Voor deze klus heb je een hogedrukreiniger met een werkdruk van 120 bar nodig. Deze hogedrukreiniger is niet alleen geschikt voor het schoonmaken van het terras, maar ook voor het reinigen van tuinmeubels.

Tuingereedschappen en -hekken

Voor het reinigen van tuingereedschappen, -hekken en fietsen, heb je niet veel werkdruk nodig. Een hogedrukreiniger met 110 bar en een doorvoercapaciteit van 360 liter per uur volstaat om de klus te klaren.

Auto, caravan, camper en motor

Voor het schoonmaken van je voertuigen, zoals een auto, caravan, camper of motor, heb je een hogedrukreiniger met een minimale werkdruk van 130 bar nodig. Deze hogedrukreinigers zijn ook het meest gangbaar en geschikt voor meerdere klussen rondom het huis. Mits de hogedrukreiniger de mogelijkheid heeft om de werkdruk te kunnen regelen. Zoals eerder aangegeven heb je voor bepaalde klussen minder werkdruk nodig.

Werkdruk en mondstukken

Niet alleen de werkdruk, maar ook de mondstukken van de hogedrukreiniger zijn van belang als je bepaalde schoonmaakklussen wilt klaren. Voor de ene klus heb je een ander mondstuk nodig dan voor een andere. Let hier dus goed op als je een hogedrukreiniger koopt. Kijk ook vooral naar aanbiedingen waarbij de hogedrukreiniger in combinatie met meerdere mondstukken wordt geleverd. Op die manier koop je een compleet pakket en kun je prima aan de slag met alle klussen rondom het huis.

Wil je meer informatie over hogedrukreinigers? Lees dan ook ons artikel over deze handige producten.

Recente blogartikelen
Stappenplan voor een traplift in huis
Stappenplan voor een traplift in huis 17-05-2024
Wat is het verschil tussen een boxershort en een hipster?
Wat is het verschil tussen een boxershort en een hipster? 08-05-2024
Lees meer blogs