Hoeveel dierentuinen zijn er in Nederland?

Hoeveel dierentuinen zijn er in Nederland?

De dierentuin is een geweldig uitje voor het hele gezin. De dierenparken in Nederland kun je bezoeken om dieren te spotten die je normaal in het dagelijkse leven niet zo snel tegenkomt. Van imposante olifanten tot aan prachtige tijgers en van ijsberen tot aan bijzondere reptielen. Een bezoek aan de dierentuin is leuk, gezellig en ook nog eens leerzaam. Zeker voor kinderen die meer willen weten over de dieren ze krijgen te zien. Maar hoeveel dierentuinen zijn er in Nederland en nog belangrijker, welke dierentuin kun je het beste bezoeken? In onze blog geven wij hier antwoord op.

Hoeveel dierentuinen zijn er in Nederland?

In vrijwel iedere regio zijn er dierentuinen te vinden. Zowel kleine als grote dierentuinen waar je verschillende soorten dieren kunt bewonderen. In totaal zijn er zo’n 60 kleine tot grote dierenparken in Nederland en je hebt dus volop keuze als je met het gezin een dagje erop uit wilt. Ook voor stelletjes is de dierentuin een perfecte plek om even lekker te wandelen, te kletsen en om van de leuke en mooie dieren te genieten. Natuurlijk zitten er wel grote verschillen tussen de verschillende soorten dierenparken. Niet alleen in de toegangsprijs, maar ook in de kwaliteit van het park.

Ouwehands dierenpark in Rhenen

Het Ouwehands dierenpark in Rhenen is één van de beste dierentuinen in Nederland. Hier vind je mooie dieren en het is tot op het enige dierentuin waar je ook de Panda kunt bewonderen. Een bijzonder dier dat met uitsterven wordt bedreigd. Maar het vrij grote dierenpark heeft natuurlijk veel meer te bieden. Van giraffes tot aan nijlpaarden en van olifanten tot een tijgers. De verblijven zien er groot en natuurlijk uit en je komt dus vrij dicht in de buurt van de dieren die je wilt bewonderen. Naast het Ouwehands dierenpark in Rhenen zijn ook de dierentuinen Wildlands Adventure Zoo in Emmen en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam immens populair.

Dierentuinen in omliggende landen

Niet alleen in Nederland, maar ook in buurlanden zoals België en Duitsland kun je dierentuinen bezoeken. In België is er bijvoorbeeld het immens populaire Zoo Antwerpen dat ook nog eens dichtbij het centrum ligt. Een bezoek aan de relatief kleine, maar mooie dierentuin is goed te combineren met een bezoek aan de Belgische stad waar je in het centrum kunt genieten van architectonische bezienswaardigheden en de vele restaurants en cafés. In Osnabrück, Duitsland vind je het immens populaire dierentuin Zoo Osnabrück. Dat ieder jaar meer dan een miljoen bezoekers trekt.

De dieren in de Noordzee

Aquaria vallen ook onder dierentuinen/dierenparken en in Nederland heb je wel een aantal parken waar je terechtkunt voor het bewonderen van bijzondere zeedieren, zoals Dolfijnen en unieke vissoorten. Het Dolfinarium in Harderwijk is het bekendste, maar het is zeker de moeite waard om Ecomare op Texel te bezoeken. Dit is een mooi en enorm leerzaam dierenpark dat meer een opvangcentrum dan een attractie is. Ecomare vangt zeehonden op en zorgt ervoor dat de zieke dieren weer veilig kunnen terugkeren naar hun natuurlijke leefomgeving. Een groot pluspunt van het opvangcentrum is dat je er veel kunt zien, doen en leren. Dus die bezoektip willen wij je graag geven!

Categorieën

Tickets Tickets Uitjes Uitjes

Recente blogartikelen

Auto kopen van een particulier; hier moet je op letten
Auto kopen van een particulier; hier moet je op letten
29-06-2022
Veel last van eczeem: wat nu?!
Veel last van eczeem: wat nu?!
28-06-2022
Lees meer blogs