Een hogedrukreiniger is een handig product waarmee je schoonmaakklussen rondom het huis kunt klaren. Ze zijn speciaal gemaakt om hardnekkig vuil te verwijderen. Zoals groene aanslag op de stenen van het terras in de tuin. Met de hogedrukreiniger kun je een harde straal water (met eventueel een geschikt schoonmaakmiddel) op het vuil spuiten en dus verwijderen. In deze blog geven we handige tips over de lengte van de slang die op een hogedrukreiniger worden aangesloten.
Hogedrukslang hogedrukreiniger
Op een hogedrukreiniger wordt een hogedrukslang aangesloten en het is belangrijk dat deze slangen aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Dat is niet zonder reden. Wees je ervan bewust dat er behoorlijk wat kracht nodig is om het water onder hoge druk te spuiten en daarom heb je dus ook een hogedrukslang nodig die de druk aankan. Ondanks dat de meeste hogedrukreinigers met een standaard hogedrukslang worden geleverd, is het soms nodig om een extra investering te doen en een hogedrukslang los aan te schaffen.
Meer lengte nodig
Een belangrijke reden om de standaard hogedrukslang te vervangen heeft te maken met de lengte. De standaard lengte van de meegeleverde slangen zijn 2 tot 3 meter en wellicht heb je behoefte aan een langere slang, zodat je ook meer bewegingsruimte hebt. Losse hogedrukslangen zijn verkrijgbaar van 1 tot 15 meter. Met een extra lange slang heb je meer bewegingsruimte om de schoonmaakklus te kunnen klaren en hoef je niet telkens de hogedrukreiniger zelf te verplaatsen.
Kapotte hogedrukslang
Is je hogedrukslang gescheurd? Dan heb je natuurlijk een nieuwe nodig. Je hoeft helemaal geen peperdure investering te doen en de hogedrukreiniger te vervangen, want de slang is eenvoudig los te halen en aan te sluiten. Investeer dus een aantal tientjes in een nieuwe slang en je hogedrukreiniger is weer als nieuw. Check ook altijd voor gebruik of de slang nog in orde is als de hogedrukreiniger bijvoorbeeld voor een langere periode in de schuur heeft gestaan en niet gebruikt is.
Lekkage
Een hogedrukslang blijft niet voor eeuwig goed en vooral bij intensief gebruik kan de slang bijvoorbeeld gaan lekken. Wat ook een goede reden is om ‘m af te koppelen en een nieuwe aan te schaffen en aan te sluiten. Je komt er snel genoeg achter als de slang lekt en dan weet je dus dat het ook tijd is om een nieuwe aan te schaffen. In je zoektocht zal je ook ontdekken dat je keuze hebt uit verschillende soorten slangen in verschillende prijscategorieën.
Verschillende hogedrukslangen
De ene hogedrukslang is de andere niet en naast de keuze uit verschillende lengtes, heb je ook keuze uit de materialen waarvan de slang is gemaakt. Feitelijk zijn er twee soorten. Een hogedrukslang van rubber en een hogedrukslang van kunststof. De rubberen hogedrukslangen zijn met metaal ingelegd en daardoor zijn ze minder flexibel dan kunststof hogedrukslangen. De keerzijde van de medaille is dat ze steviger zijn en dus ook langer meegaan. Daar betaal je ook voor, want deze hogedrukslangen zijn duurder dan die van kunststof.
Wil je meer weten over hogedrukreinigers? Lees dan ook ons artikel.