Met deze apparaten word jij een keukenprins(es)

Met deze apparaten word jij een keukenprins(es)

In ons artikel “Deze apparaten maken het huishouden makkelijker” hebben we een aantal handige apparaten voor je op een rijtje gezet waarmee je heel eenvoudig je dagelijkse klusjes in huis kunt doen. Een dagelijkse klus is bijvoorbeeld het eten klaarmaken, maar niet iedereen heeft het in de vingers om ook een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Er zijn zelfs mensen die helemaal niet of in ieder geval minder goed kunnen koken. Maar het gereedschap is vaak het halve werk. Met de apparaten die wij in onze blog bespreken wordt jij zelfs een keukenprins of -prinses.

Keukenmachine

In ons artikel hebben we gesproken over de keukenmachine en dat is echt een onmisbaar apparaat voor in de keuken. Met een goede en uitgebreide keukenmachine kun je snijden, hakken, mengen, mixen en pureren. Ieder gerecht is met een handomdraai op tafel neer te zetten en je hebt ook nog eens minder vaat, omdat je veel minder bakjes, kommetjes, messen en vorken gebruikt dan wanneer je alles met de hand doet. Met een keukenmachine kun je bijvoorbeeld de tomaten pureren die je nodig hebt voor een overheerlijke pastasaus, maar je kunt er ook deeg mee maken voor als je een cake wilt bakken.

Airfryer

De airfryer is ook zo’n handig apparaat, omdat je heel eenvoudig de temperatuur en verwarmingsmethode kunt instellen. Je kunt er dus verschillende soorten gerechten mee bereiden. Ook in dit geval heb je minder pannen en potten nodig en het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk. Nog belangrijker is misschien wel het feit dat je met de airfryer ook gezonde en vetloze gerechten kunt klaarmaken. Terwijl het apparaat ook geschikt is als een olie- of vetvrije friteuse. Je kunt er dus ook patatjes mee maken als je dat zou willen of er een frikandel of kroket mee ‘frituren’.

Rijstkoker

Maak je graag rijstgerechten of heb je rijst nodig als bijgerecht? Rijst koken is niet heel moeilijk, maar als je niet echt een keukenprinses of -prins bent, kan het wel moeilijk zijn. Met een rijstkoker heb je dat probleem niet. Het apparaat is speciaal gemaakt om op een goede manier rijst te koken en je hoeft er eigenlijk niet naar om te kijken als die bezig is. Terwijl je na afloop wel van een heerlijke portie rijst kunt genieten. Daarom mag de rijstkoker ook niet in de keuken ontbreken.

Slowcooker

De slowcooker mag ook niet ontbreken, want je kunt met een slowcooker bijvoorbeeld al ‘s ochtends beginnen met koken en het apparaat is klaar als je ‘s avonds thuiskomt. Dan kun je direct een heerlijke maaltijd serveren. De slowcooker geeft gelijkmatige warmte af en verdeeld over een aantal uren over de dag. Dus vlees wordt bijvoorbeeld rustig gegaard en daar wordt het ook lekkerder en malser van. Als je geen verstand hebt van koken, is een slowcooker haast cruciaal. De machine is gebruiksvriendelijk en nog belangrijker is dat die wat betreft het energieverbruik goedkoper is dan bijvoorbeeld een gasoven of een elektrische oven.

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs