Nieuw-Zeeland rondreis met het gezin: tips voor een geslaagde reis

Nieuw Zeeland rondreis met het gezin: tips voor een geslaagde reis

Dat het maken van een rondreis door Nieuw-Zeeland en het boeken van tickets naar Nieuw-Zeeland vandaag de dag veel vaker wordt gekozen door gezinnen, is helemaal niet zo gek. Je geniet van volop rust, staat oog in oog met de meest prachtige natuur en verschillende gezellige steden staan op je te wachten. Maar hoe weet je nu zeker dat je een geslaagde reis gaat maken? We geven je alvast een paar handige tips die je mee kunt nemen in de voorbereidingen van je reis. 

Stippel van tevoren een logische route uit door het Noordereiland en het Zuidereiland 

Misschien weet je het op dit moment al. Nieuw-Zeeland bestaat uit het Noordereiland en het Zuidereiland. Beide eilanden zijn erg makkelijk te bereiken met de auto, dus kies er bijvoorbeeld voor om bij aankomst meteen te vertrekken met de door jou gehuurde auto. In het begin kan dit even wennen zijn, want net zoals in Australië is de regel om in Nieuw-Zeeland aan de linkerkant te rijden. Stress op de weg? Daar is gelukkig geen sprake van. Doordat de wegen uitgestrekt zijn, heb je hier genoeg ruimte en tijd om het rijden aan de linkerkant van de weg onder de knie te krijgen. 

Plan genoeg rustmomenten in om even op te laden van het reizen 

Tijdens het maken van een familiereis Nieuw-Zeeland ga je tal van highlights zien en ervaren. En of je nu veel in het binnenland bent of rijdt langs de spectaculaire kustlijn van het Noordereiland en het Zuidereiland, in beide gevallen is het een goed idee om regelmatig een rustmoment in te plannen. Kies voor een accommodatie met een fijn zwembad, bouw een zandkasteel op het strand of sla een boek open, terwijl de kids spelen in het gras. Hierdoor merk je meteen dat de reis veel beter vol te houden is voor het hele gezelschap. 

Stem de activiteiten voor een groot deel af op de leeftijd en interesses van de kinderen 

Nieuw-Zeeland bruist van het leven en waar je ook komt, activiteiten zijn er in overvloed. Misschien hebben de kids altijd al willen leren surfen, beklimmen ze graag de iconische Franz Josef Gletsjer of kijken ze hun ogen uit in het Hobbitdorp. Het is dus altijd een goed idee om de activiteiten voor een groot deel af te stemmen op de leeftijd en interesses van de kinderen. Hierdoor gaat iedereen een onvergetelijke tijd hebben. 

Recente blogartikelen
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang 01-05-2024
Wat zijn de beste soundbars?
Wat zijn de beste soundbars? 24-04-2024
Lees meer blogs