Op zoek naar inspiratie om speelgoed te kopen voor kerst?

Op zoek naar inspiratie om speelgoed te kopen voor kerst?

Naast Sinterklaas vieren heel veel mensen ook kerst. Veel gezinnen geven zelfs de voorkeur aan de sfeervolle feestdag op 25 en 26 december en er zijn zelfs families die zowel Sinterklaas als kerst vieren. Inclusief cadeaus voor jong en oud. Kinderen willen natuurlijk het liefste speelgoed, maar welk speelgoed zou je voor ze kunnen kopen?

Speelgoed voor baby’s en peuters

De kleintjes krijgen nog niet veel van het kerstfeest mee, maar je mag ze natuurlijk niet overslaan als er voor iedereen een cadeautje onder de boom ligt. Baby’s en peuters kun je super blij maken met leuk speelgoed, zoals speelkleden, knuffels en loopwagens. Het liefst met leuke kleurtjes, toeters en bellen. Een andere goede optie is om bijvoorbeeld voor een leercomputer te gaan, zodat de kleintjes cijfers en letters leren herkennen.

Met een tablet voor baby’s en peuters kunnen kinderen al op vroege leeftijd kennismaken met de digitale wereld, maar dan wel op een veilige manier. Terwijl ze er ook leuke spelletjes op kunnen spelen en er ook nog iets van leren.

Speelgoed voor kinderen tot 10 jaar

Oudere kinderen hebben veel meer plezier van leuk speelgoed waar ze ook iets mee kunnen. Denk bijvoorbeeld aan leuke actiefiguren van hun favoriete superhelden, zoals Batman en Spider-Man, maar ook aan poppen die kunnen praten, drinken en plassen. Ook bouwpakketten van LEGO zullen altijd goed in de smaak vallen en er zijn legio pakketten te koop die ook een bepaald thema hebben. Denk aan thema’s, zoals Harry Potter, Star Wars en Marvel, maar ook aan pakketten waarmee complete steden gebouwd kunnen worden.

Kinderen in een iets oudere leeftijdscategorie tonen vaak ook meer interesse in computers en dan vooral spelcomputers waar ze leuke games op kunnen spelen, zoals Fortnite. Je kunt natuurlijk altijd overwegen om een spelcomputer te kopen, zoals de Nintendo Switch of de PlayStation 5. Of als ze al een spelcomputer hebben, een leuke game die ze op hun console kunnen spelen.

Speelgoed voor tieners

Speelgoed voor tieners is iets lastiger, omdat ze een beetje op het kantelpunt zitten. Enerzijds spelen ze nog graag met hun actiefiguren en poppen, maar ze vinden het ook leuk om toch met andere leuke dingen bezig te zijn, zoals YouTube-filmpjes opnemen, gamen en creatief bezig zijn. Natuurlijk zijn er ook genoeg leuke producten te koop waar je tieners blij mee kunt maken. Van spelcomputers tot aan complete sets, waarmee ze kunnen livestreamen op hun eigen kanaal op YouTube en van creatieve tekentablets tot aan kralensets, waarmee ze hun eigen sieraden en creaties kunnen maken.

Tieners vinden het ook ontzettend leuk om bij de volwassenen te horen en hoe kun je dat beter faciliteren door samen met je kinderen een spel te spelen. Nee, geen spel op de Nintendo of de PlayStation, maar gewoon een traditioneel bordspel, wat leuk is voor jong en oud. Bij speelgoedwinkels vind je volop bordspellen die ook voor verschillende leeftijdscategorieën geschikt zijn en waar je als gezin ook urenlang plezier van kunt hebben.

Wil je meer weten over het leukste speelgoed om cadeau te geven? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Webshops Webshops
Recente blogartikelen
Het verschil tussen een mobiele airco en een split airco
Het verschil tussen een mobiele airco en een split airco 10-06-2024
Wat zijn de voordelen van een last minute vakantie?
Wat zijn de voordelen van een last minute vakantie? 07-06-2024
Lees meer blogs