Tips voor een Halloween filmmarathon

Tips voor een Halloween filmmarathon

Er zijn verschillende manieren waarop je Halloween kunt vieren. In ons artikel “Wanneer is het Halloween en hoe vier je deze feestdag” hebben we een aantal leuke tips gegeven. Een van die tips is dat je bijvoorbeeld een griezelige filmmarathon kunt houden, maar hoe pak je dat aan en welke films mogen niet ontbreken?

De beste tip voor een horrormarathon

We beginnen met de beste tip voor een geslaagde horrormarathon. Want natuurlijk zijn niet alleen de horrorfilms belangrijk, maar je moet ook voldoende snacks hebben! Een tray energy drink is geen overbodige luxe als je veel films wilt verslinden en je hebt ook lekkere en vooral griezelige hapjes nodig. Het is ook leuk om sfeerverlichting aan te brengen en om de woonkamer griezelig te versieren. Met bijvoorbeeld leuke Halloween decoratie, wat je bij winkels als Fun & Feest kunt kopen.

Klassiekers doen het altijd goed

Als we dieper inzoomen op de films die je kunt kijken, zijn er in ieder geval genoeg horrorfilms die je kunt kijken. Horrorklassiekers doen het altijd goed! Denk dan aan toppers, zoals Friday the 13th waarin de gemaskerde massamoordenaar Jason Voorhees met zijn machete zijn slachtoffers te lijf gaat of kies voor de mysterieuze en angstaanjagende horrorfilm A Nightmare on Elm Street. Of kies voor een bloedstollende klassieker, zoals The Exorcist. Een film die slapeloze nachten garandeert. Halloween van John Carpenter is logischerwijs ook een goede keuze.

Moderne toppers

Er zijn ook volop moderne horrorfilms die zeker de moeite waard zijn om tijdens Halloween te kijken. Denk dan bijvoorbeeld aan de ijzingwekkende horrorfilm Paranormal Activity, waarin een koppel geteisterd wordt door een klopgeest. Ook de sterke horrorfilm Get Out is zeker de overweging waard of ga voor de bloederige horror/komedie The Babysitter die op Netflix staat. De recent verschenen horrorfilm Smile is ook een uitstekende keuze als je op 31 oktober een spannende en enge film wilt kijken.

Gloednieuwe horrorfilms in de bioscoop

Je kunt met Halloween ook naar de bioscoop en in het najaar verschijnen er vaak angstaanjagende horrorfilms op het zilveren scherm. Denk dan aan spannende en enge films, zoals The Exorcist: Believer, The Nun II en Talk To Me. The Exorcist: Believer is het langverwachte vervolg op de film uit de jaren ‘70, die nog altijd als een van de engste films te allen tijde wordt bestempeld. In The Nun II keert de angstaanjagende demon Valak terug, die we eerder hebben gezien in The Conjuring 2. Talk To Me is een verfrissende horrorfilm die bovenal heel spannend en bij vlagen eng is.

Horrorfilms voor kids

Is het nog vroeg op de avond en wil je samen met je kinderen genieten van een spookachtige film? Dan zijn er ook volop films te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse film De Griezelbus die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Paul van Loon, maar ook aan leuke films als Hocus Pocus en A Nightmare Before Christmas. Beide staan op Disney+, waarop onlangs ook de leuke horror/komedie Haunted Mansion met Rosario Dawson is verschenen.

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs