Voordelen van een hybride auto

Voordelen van een hybride auto

Je bent op zoek naar een andere auto en nu heb je jouw oog laten vallen op een hybride auto. Je wilt namelijk elektrisch rijden, een steentje bijdrage aan een beter milieu en behoorlijk wat geld besparen op de brandstof. Goed idee! Maar een hybride auto is niet hetzelfde als een elektrische auto. Een hybride auto heeft namelijk zowel een elektrische als een verbrandingsmotor. En de verbrandingsmotor werkt op benzine of diesel. Toch heeft een hybride auto veel voordelen. Zowel ten opzichte van een elektrische auto als van een auto met een benzine- of dieselmotor. In dit blog zetten we de voordelen op een rij.

Hybride auto is milieuvriendelijker

Ondanks dat een hybride auto niet een elektrische auto is, zijn deze modellen wel een stuk milieuvriendelijker dan een benzine- of dieselauto. Dat heeft ermee te maken dat deze wagens een stuk minder CO2 uitstoten. Vooral in de binnenstad en tijdens het filerijden neemt de elektromotor veel van het werk, zoals het remmen en het optrekken van de verbrandingsmotor over. En heb je een kleinere rit die je met een opgeladen accu zou kunnen afleggen? Dan is het verstandig om elektrisch te rijden. Of om ieder geval een deel van de rit met de opgeladen accu te rijden.

Minder geld kwijt aan benzine of diesel

Met een hybride auto hoef je simpelweg veel minder vaak te tanken, want de elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor. Veel kilometers en tijdens het optrekken en het remmen verbruikt een conventionele diesel- of benzineauto veel brandstof en door de aanwezigheid en de steun van de elektromotor verbruik je simpelweg een stuk minder brandstof. Goed voor het milieu, maar ook zeker een voordeel voor de knip!

Je bent goed bezig!

Een hybride auto koop je feitelijk om twee redenen. De eerste reden heeft natuurlijk te maken met een besparing op de brandstof en om dus minder geld kwijt te zijn aan brandstof. De andere reden heeft te maken met het feit dat je een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Wanneer je in een hybride auto rijdt ben je dus goed bezig en het zorgt voor het zogenaamde groene imago. Vooral bedrijven vinden het interessant om het wagenpark vol te zetten met hybride auto’s, want zo maken zij ook de belofte waar dat ze groen ondernemen.

Hybride auto met fiscaal voordeel

Door de aanschaf van een hybride auto kun je ook profiteren van fiscaal voordeel. Nu hebben hybride auto’s nog altijd een bijtelling van 22%, want de auto heeft zowel een elektro- als een verbrandingsmotor. De bijtelling op elektrische auto’s is nog altijd 16%. Toch heb je voordeel op de wegenbelasting, want om de hybride weggebruiker iets tegemoet te komen heeft de overheid de wegenbelasting op wagens met twee aandrijvingen gehalveerd. Met als resultaat dat je dus de helft minder aan motorrijtuigenbelasting betaalt. Wil je meer handige tips en trucs over het kopen van een auto? Lees dan ook ons artikel "Waar moet je op letten bij het kopen van een auto?".

Meer kilometers rijden!

Een klein nadeel van een elektrische auto is dat de wagen een actieradius heeft. Met andere woorden het maximaal aantal kilometers die je op een volle accu kunt rijden. Dat is bij de accu van een hybride auto niet anders, maar bij een lege accu kom je niet stil te staan! De wagen schakelt namelijk naadloos over op de verbrandingsmotor en kun je de reis probleemloos vervolgen.

Categorieën
Autos Autos
Recente blogartikelen
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Hoe gebruik je een Storytel E reader?
Hoe gebruik je een Storytel E reader? 10-04-2024
Lees meer blogs