Waar moet ik op letten bij het kiezen van een maaltijdboxaanbieder

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een maaltijdboxaanbieder

Heb je iedere week moeite met het bedenken van wat je wilt eten, ben je het zat om de boodschappen te doen of om altijd met ongezonde snacks thuis te komen wanneer je de supermarkt hebt bezocht? Dan is een maaltijdboxaanbieder een goede oplossing! Een maaltijdboxaanbieder levert maaltijdboxen. Deze boxen zijn altijd goed gevuld met de juiste porties en genoeg variatie om ook goed en gezond te kunnen eten. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een maaltijdboxaanbieder? Wij geven je een aantal handige tips en trucs!

Verse en gezonde ingrediënten

Het eerste waar je op moet letten is of de aanbieder verse en gezonde ingrediënten bezorgd. Door gezond en gevarieerd te eten krijgt je lichaam namelijk de vitamines en mineralen dat het nodig heeft binnen. Zo blijf je fit en gezond en kunnen ziektes, zoals een griep goed worden bestreden. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je gevarieerd eet om een gezond dieet zo lang mogelijk vol te houden. Je bent feitelijk bewust bezig terwijl je daar nauwelijks moeite voor hoeft te doen en ook van je maaltijden geniet.

De keuzes die je hebt

Waar je ook op kunt letten is of een maaltijdboxaanbieder wel genoeg variatie aanbiedt. En dan spreken we meer over de recepten. Terwijl de ene aanbieder wekelijks een menu van 20 verschillende maaltijden samenstelt, biedt de ander juist een groter menu van tot wel 40 gerechten aan. Uit deze selectie kies je de maaltijden die je lekker vindt en wordt jouw box gevuld en geleverd. Zo heb je een week lang iedere dag een verse maaltijd op je bord en ook maaltijden die je lekker vindt. Hoe minder gerechten er op het menu staan des te beperkter je keuze is.

Vooruit plannen

Maaltijdboxen bevatten vaak 5 tot 7 gerechten en je kunt dus een volle week genieten van overheerlijke gerechten die de boxen bevatten. Meer gerechten zorgen ervoor dat de ingrediënten niet meer vers zijn op het moment dat je een bepaald gerecht na de zevende dag wilt klaarmaken. Dat houdt dus ook in dat er iedere week een levering plaatsvindt en dat je ook iedere week moet bestellen. Tenzij je een maaltijdboxaanbieder kiest waarbij je vooruit kunt plannen. Een aantal aanbieders, zoals MarleySpoon bieden de mogelijkheid om tot wel 8 weken vooruit te plannen.

De tijd die je kwijt bent aan koken

Een ander punt waar je op kunt letten is welke gerechten er worden aangeboden en dan specifiek hoeveel tijd je gemiddeld kwijt bent om een gerecht klaar te maken. We hebben tegenwoordig steeds minder tijd om in de keuken door te brengen en je wilt het liefste na een dag hard werken binnen een half uur een warme maaltijd op tafel hebben staan. Als we de verschillende aanbieders vergelijken zien we een aantal verschillen in de gemiddelde bereidingstijd. Bij de ene aanbieder krijg je maaltijden waar je gemiddeld 40 minuten mee bezig bent terwijl je bij de andere aanbieder gerechten ontvangt die je binnen 20 tot 30 minuten kunt klaarmaken.

Wil je meer handige tips over een gezondere levensstijl? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Maaltijdboxen Maaltijdboxen
Gerelateerde bedrijven
MarleySpoon logo
MarleySpoon
6 beoordelingen
4,7
Recente blogartikelen
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Hoe gebruik je een Storytel E reader?
Hoe gebruik je een Storytel E reader? 10-04-2024
Lees meer blogs