Wat is de goedkoopste zorgverzekering?

Wat is de goedkoopste zorgverzekering?

Nu is de periode om zorgverzekeringen en verzekeraars te vergelijken en keuzes te maken voor het nieuwe jaar. Het is slim om ieder jaar te vergelijken en te controleren of je op je zorgverzekering kunt besparen. Het kan zelfs honderden tot wel duizenden euro’s opleveren. In ons artikel “Hoe duur wordt de zorgverzekering in 2024?” hebben we verteld wat er gaat veranderen en waar je op moet letten als je wilt overstappen. In deze blog bespreken we wat de goedkoopste zorgverzekering is.

Goedkoop is niet altijd goedkoop

Voordat we vertellen welke zorgverzekering het goedkoopst is, is het goed om te vertellen dat goedkoop niet altijd goedkoop hoeft te zijn. Oké, een zorgpremie kan goedkoop en zelfs veel goedkoper zijn dan bij andere zorgverzekeraars, maar dan is het ook vaak meer regel dan uitzondering dat je niet van dezelfde voordelen kunt profiteren. Je kunt wel tientallen euro’s besparen, maar je kunt bijvoorbeeld ook te maken krijgen met het feit dat je jezelf niet bij elk ziekenhuis kunt laten behandelen of dat bepaalde behandelingen niet worden vergoed.

Wanneer je dan toch bij een bepaald ziekenhuis onder behandeling bent of bepaalde behandelingen nodig hebt die niet zijn verzekerd, draai je ook zelf voor de kosten op. En geloof ons wanneer wij vertellen dat deze kosten aardig in de papieren kunnen lopen. Onderaan de streep ben je dus duurder uit, want de kosten die hiermee gemoeid zijn wegen niet op tegen die paar tientjes extra premie die je per maand zou betalen bij een andere zorgverzekeraar.

De goedkoopste zorgverzekering

Het is lastig om de goedkoopste zorgverzekering aan te wijzen, maar in de basis heb je al voor € 138,- per maand een zorgverzekering. Nu kijk je naar je eigen polis en denk je waarschijnlijk “zo, dat kan dus veel goedkoper!”. Maar neem even pas op de plaats, want deze goedkope polissen zijn alleen interessant als je bijvoorbeeld geen vrije zorgkeuze wilt, weinig tot geen zorg nodig hebt en ook geen gebruik hoeft te maken van aanvullende verzekeringen.

Als je wel een vrije zorgkeuze wilt en zelf wilt kiezen waar je bijvoorbeeld behandeld of geopereerd wordt, veel zorg nodig hebt en een uitgebreid basispakket met een hoge dekking wilt, is het slim om een duurdere zorgverzekering af te sluiten. Je kunt nog steeds vergelijken en de goedkoopste polis uitzoeken, maar dan wel eentje die op je behoefte is afgestemd. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar vooral naar de prijs-kwaliteitsverhouding en zorg ervoor dat je goedkoper uit bent, maar nog steeds dezelfde zorg kunt krijgen als dat je gewend bent. Alleen dan ben je er ook echt goedkoper uit.

Let op het eigen risico

Een ander aandachtspunt is het eigen risico, want ook voor een uitgebreid basispakket kan je veel minder betalen dan dat je nu doet. Zelfs als je zorgbehoefte hoog is. Maar dan krijg je waarschijnlijk wel te maken met een eigen risico van € 885,- in plaats van € 385,-. Dat is een verschil van € 500,- dat je toch in één keer moet ophoesten als er zorg verleend is.

Categorieën
Zorgverzekeraars Zorgverzekeraars
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs