Wat is het verschil tussen een all inclusive en een ultra all inclusive vakantie?

Wat is het verschil tussen een all inclusive en een ultra all inclusive vakantie?

Je gaat lekker op vakantie en je bent je online aan het oriënteren. Er zijn zoveel mooie vakantiebestemmingen op onze planeet dat het best lastig is om de juiste keuzes te maken. Gelukkig kun je in ons artikel lezen wat nu echt de mooiste vakantiebestemmingen zijn, maar dan ben je er nog niet. Je hebt ook nog keuzes uit verschillende soorten vakanties, zoals een all inclusive en ultra all inclusive vakantie. Maar wat is nu precies het verschil tussen all inclusive en ultra all inclusive?

Alles tot in de puntjes geregeld

Met een all inclusive vakantie is alles tot in de puntjes geregeld. Het vervoer, het verblijf en zelfs het eten en drinken zijn geregeld. All inclusive vakanties worden doorgaans aangeboden door hotels en resorts en zijn bedoeld om reizigers compleet te ontzorgen. In principe hoef je ook tijdens je vakantie niet veel meer geld uit te geven, want alles is geregeld. En dat, terwijl je bij en rondom het hotel of in het resort van alles kunt doen en beleven om lekker tot rust te komen.

De keren dat je extra geld uitgeeft is wanneer je de deur uitgaat. Bijvoorbeeld als je een stad verkent en ergens in een café of aan het strand wat te eten en te drinken haalt. Of als je leuke souvenirs in de souvenirwinkel koopt. Voor de rest geef je vrijwel niets uit, wat voor meer zekerheid en stabiliteit zorgt. Je kan dus ook echt even alles loslaten als je voor een all inclusive vakantie kiest.

Het addertje onder het gras

Maar er is een addertje onder het gras en ja, die zijn er vrijwel altijd. Echt compleet zorgeloos op vakantie gaan bestaat simpelweg niet, maar je komt er aardig in de buurt. Zeker als je kiest voor een all inclusive vakantie. Je kunt het nog leuker maken als je kiest voor een ultra all inclusive vakantie.

Bij een all inclusive arrangement zit alles inbegrepen, maar voor de ijsjes bij het zwembad van het resort, alcoholische dranken en speciale gerechten, betaal je vaak extra. Dit doe je op het moment dat je het bestelt. Bij een all inclusive vakantie zit dat alles ook bij de prijs inbegrepen en betaal je dus niets extra voor meer luxe. Dat is pas echt zorgeloos genieten van je welverdiende vakantie.

Waar moet je op letten bij een ultra all inclusive vakantie?

Waar je wel op moet letten bij het boeken van een ultra all inclusive vakantie zijn de kleine lettertjes van de boeking. Wat zit wel en niet inbegrepen bij het arrangement en voldoet het arrangement ook aan je verwachtingen? Daarnaast is het feit dat niet ieder resort of hotel een ultra all inclusive vakantie aanbiedt. Dit is zeer specifiek en iedere aanbieder heeft ook een ander idee over wat dit soort vakanties moeten inhouden. Dus doe vooral geen aannames en verdiep je in het uitgebreide aanbod, zodat je straks ook heerlijk en echt volledig onbezorgd op vakantie kunt.

Recente blogartikelen
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era 04-09-2024
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering 30-08-2024
Lees meer blogs