Wat is het verschil tussen een boxershort en een hipster?

Wat is het verschil tussen een boxershort en een hipster?

Zoek voor de grap eens plaatjes op van een boxershort en een hipster op Google. Een leek zal zeggen dat er geen verschil in zit, maar niets is minder waar. Er zit een immens verschil tussen een boxershort en een hipster en in deze blog leggen we dan ook uit wat het verschil precies is. Na afloop kun je de beste keuze maken en draag je straks comfortabel ondergoed, wat je een fijner gevoel en meer zelfvertrouwen geeft.

Verschillende soorten ondergoed

Voordat we dieper inzoomen op de grote verschillen tussen de boxershort en de hipster, willen we graag duidelijk maken dat er nog veel meer verschillende soorten herenondergoed zijn. In ons artikel hebben we de meeste soorten besproken en wees je ervan bewust dat de verschillende termen vaak door elkaar worden gebruikt. Een heren string en jockstrap zijn feitelijk wel hetzelfde, maar het ene modehuis noemt het een string en de andere noemt het de jockstrap. Iets om in de gaten te houden. Tussen een boxershort en een hipster zit wel echt een verschil.

Wat is een boxershort?

De boxershort wordt ook wel kort de boxer genoemd en het is een onderbroek die weinig ondersteuning biedt, maar wel optimaal draagcomfort garandeert. Het is een broek met pijpjes en de lengte van de pijpjes verschilt per merk. Een veelvoorkomend probleem bij deze soort onderbroeken, is dat ze omhoog kruipen en dat de pijpjes oprollen. Als je strakke kleding draagt zorgt dat voor een vreemd gezicht en zit allesbehalve comfortabel. Wat wel een groot voordeel is, is dat de boxershort een bepaald gevoel van vrijheid geeft. Deze onderbroeken worden ook ‘loose fit’ ondergoed genoemd.

Wat is een hipster?

Een hipster lijkt op een boxer, maar zit een stuk strakker. De tailleband zit ook hoger op de heupen, terwijl de pijpjes enorm kort zijn. Veel korter dan bij een gemiddelde boxer. Omdat de onderbroek strakker zit, is het ook een perfect model om onder strakke kleding te dragen. De hipster blijft nagenoeg onzichtbaar en je hebt ook geen last meer van oprollende pijpjes die voor een vreemd gezicht en oncomfortabel gevoel zorgen. Een belangrijk detail is dat een hipster van ademende materialen, zoals katoen of microfiber, moet zijn gemaakt om van optimaal draagcomfort te kunnen genieten. Iets om rekening mee te houden als je voor dit model kiest.

Het grote verschil

Wat is het grote verschil? Juist, de pasvorm! Hipsters zitten strakker en hebben kortere pijpjes dan boxers en zijn dus het geschiktst als je bijvoorbeeld strakke kleding draagt. Of bijvoorbeeld pantalons of andere broeken van materialen die snel vormen. Onder een linnen broek zie je veel sneller de onderbroek zitten dan bij een spijkerbroek, wat ergens ook logisch is. Maar je kunt dus wel de juiste keuze maken en wat je dus ook deels laat afhangen van de kleding die je draagt. Dat gezegd hebbende is het nog steeds van belang dat je de juiste maat en pasvorm komt om ook echt van optimaal draagcomfort te kunnen genieten.

Recente blogartikelen
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era 04-09-2024
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering 30-08-2024
Lees meer blogs