Wat je kunt zien en doen in Utrecht

Wat je kunt zien en doen in Utrecht

Herman Berkien zong ooit “Utereg, me statsie daar gebeurt van allehand. ‘T bruis an alle kant, in ‘t hartjie van ‘t land.” en er is ook geen woord aan gelogen. In het midden van Nederland ligt de gezellige stad Utrecht. Waar je van alles kunt zien en doen. Maar wat mag je tijdens een bezoek aan Utrecht echt niet missen? Wij zetten de leukste en mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje!

Verblijf in de bruisende binnenstad

Op slechts 10 minuten lopen van het centraal station en op nog geen 5 minuten loopafstand van het bruisende centrum ligt het NH-hotel waar je dan ook het beste kunt verblijven als je Utrecht bezoekt. Via Bebsy kun je de beste deals scoren en een verblijf boeken. Zodat jij straks op je gemakkie (om maar even in de Utrechtse sferen te blijven) Utrecht kunt verkennen!

De oude binnenstad

Zoals gezegd loop je in nog geen 5 minuten van het hotel het bruisende centrum in, maar het centrum van Utrecht is vrij groot. Zeker na alle recente verbouwingen die hebben plaatsgevonden. Maar de Oudegracht is toch wel hét centrum van Utrecht. Waar je van alles kunt zien en doen. Ga met de trap naar de werf en klim aan boord de rondvaartboot die je meeneemt over de grachten en singels van Utrecht en neem bij terugkomst plaats op één van de vele terrasjes aan de werf. Terwijl je geniet van een hapje en een drankje zie je kajakkers, water fietsers en rondvaartboten voorbijvaren. Gezelliger wordt het haast niet!

Winkelen tot je erbij neervalt

Utrecht is ook echt een winkelstad. Op de Oudegracht vind je al enorm veel winkeltjes en eettentjes die je niet mag missen. Gratis tip, want als je van een goed belegde Italiaanse bol houdt kun je het beste even stoppen bij Broodje Mario. Vanaf de Oudegracht loop je door één van de steegjes of de smalle straatjes naar het Vredenburg waar je niet alleen winkels aantreft, maar ook de hoofdingang van het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne. Het immens grote complex bevat honderden winkels waar je eindeloos kunt blijven winkelen!

Dineren en uitgaan in Utrecht

Voor een goed diner hoef je eigenlijk niet ver te lopen, want aan de Oudegracht vind je al enorm veel restaurants waar je kunt plaatsnemen. Veel van deze restaurants zijn gevestigd in de oude werfkelders, maar als het lekker weer is kun je ook op het terras plaatsnemen. Je hebt voldoende keuze uit verschillende soorten keukens. Of je nu van Italiaans of Thais houdt of warm loopt voor een goed gevuld bord met Spareribs. Na het diner bezoek je één van de vele hippe cafés. De meest leuke vind je op het Neude waar altijd wel iets te beleven is en op loopafstand van de Oudegracht te bereiken is.

De mooiste bezienswaardigheden

In Utrecht is er ook enorm veel te zien en natuurlijk mag een bezoek aan de Dom niet ontbreken. De Domtoren is het boegbeeld van Utrecht en is eenvoudig te bereiken als je over de Oudegracht wandelt. Wandel langs het klassieke stadhuis over de Vismarkt en je ziet hoe groot de Dom daadwerkelijk is. De actieveling kan er ook voor kiezen om de Dom te beklimmen. Het staat in ieder geval buiten kijf dat je een prachtig uitzicht te wachten staat als je de top nagenoeg hebt bereikt.

 

Categorieën
Stedentrips Stedentrips
Gerelateerde bedrijven
Bebsy logo
Bebsy
38 beoordelingen
6,2
Recente blogartikelen
Welke E reader past bij jou?
Welke E reader past bij jou? 22-03-2024
Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge?
Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge? 21-03-2024
Lees meer blogs