Welke accessoires heb je nodig voor je hogedrukreiniger?

Welke accessoires heb je nodig voor je hogedrukreiniger?

Wil je het terras in de tuin reinigen of heeft je auto, motor of caravan een goede poetsbeurt nodig? Dan heb je baat bij een hogedrukreiniger. In ons artikel hebben we verteld waar je op moet letten als je er een wilt kopen en we hebben ook in het kort verteld welke soorten accessoires er zijn. Maar welke hogedrukreiniger accessoires heb je nu echt nodig? In deze blog vertellen we er meer over.

Een accessoire voor iedere klus

Iedere klus vraagt om een andere aanpak en dus ook een accessoire die het werk makkelijker maakt.

Terrasreiniger

Heb je een hogedrukreiniger gekocht om je terras te reinigen en de groene aanslag van de tegels te verwijderen? Dan heb je baat bij de zogenaamde terrasreiniger. De uitbreiding zorgt ervoor dat je systematisch grote oppervlakken kunt reinigen, terwijl je de kans op beschadigingen verkleint. Door een lans te gebruiken kan je namelijk de tegels beschadigen of de voegen tussen de tegels eruit spuiten. Met een terrasreiniger heb je die problemen niet, terwijl de tegels er weer nieuw uitzien.

Wasborstel

Ga je de auto, caravan of de motor schoonmaken? Of wil je een fiets of scooter schoonmaken? Dan heb je veel baat bij de wasborstel. De wasborstel heeft zachte haren en dat heeft een functie. Op die manier kan je namelijk de lak van een voertuig niet beschadigen. De harde straal van een lans kan ook voor deukjes zorgen. Vooral als je krachtige hogedrukreiniger gebruikt. Daarom is de wasborstel een essentieel accessoire als je deze schoonmaakklus wilt klaren.

Rioolslang

De rioolslang is een handig accessoire als je leidingen, dakgoten en andere nauwe doorgangen wilt schoonmaken. De flexibele rioolslang manoeuvreert zich eenvoudig door nauwe gangetjes en komt langs verstoppingen. Zodat je de leidingen, gootjes en andere doorgangen goed kunt schoonspuiten en eventuele verstoppingen kunt verhelpen.

Schuimsproeier

Wil je bijvoorbeeld de auto goed schoonmaken met een schoonmaakmiddel? Dan is de schuimsproeier een handige uitbreiding van je set. Met de accessoire kun je namelijk het schuimende schoonmaakmiddel goed verdelen over een oppervlak. Daarna kan je eventueel met een wasborstel de auto reinigen en het schoonmaakmiddel verwijderen.

Nog meer accessoires

Er zijn nog meer accessoires voor je hogedrukreiniger verkrijgbaar en een aantal van deze accessoires zijn essentieel. Denk bijvoorbeeld aan een goede tuinslang die je gebruikt om de hogedrukreiniger van het benodigde water te voorzien, maar je hebt ook veel baat bij een waterdicht verlengsnoer als het snoer van de hogedrukreiniger je bewegingsruimte beperkt. En voor bepaalde schoonmaakklussen heb je ook een goed en speciaal reinigingsmiddel nodig. Kies altijd voor reinigingsmiddelen die ook in de handleiding van de hogedrukreiniger worden voorgeschreven, want dan voorkom je problemen. Zoals een hogedrukreiniger die defect raakt en vervangen moet worden. Wat natuurlijk een kostbare exercitie is.

Meer advies over hogedrukreinigers

Wil je meer advies over hogedrukreinigers en wil je bijvoorbeeld weten hoeveel bar je hogedrukreiniger nodig heeft? Lees dan ons uitgebreide artikel waarin we meer vertellen over hogedrukreinigers en waar je op moet letten als je een model wilt aanschaffen.

Categorieën
Tuin Tuin
Recente blogartikelen
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era 04-09-2024
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering 30-08-2024
Lees meer blogs