Welke bureaustoelen voor thuiswerken?

Welke bureaustoelen voor thuiswerken?

We werken steeds vaker en langer thuis en het is dus van cruciaal belang dat je thuis een goede werkplek hebt ingericht. Of in ieder geval op een goede bureaustoel zit. Een goede bureaustoel voorkomt namelijk dat je last krijgt van je nek en van je rug. Nek- en rugpijn is vervelend, kan je belemmeren in andere dingen, zoals sporten, en niet vergeten dat pijn vermoeiend is. Dus wil je geen pijn, energie hebben en actief bezig blijven? Kies dan voor een goede bureaustoel als je thuis werkt. Maar welke bureaustoelen voor thuiswerken kun je het beste kopen? In onze blog geven we een paar handige tips en trucs.

Verschillende soorten en maten

Bureaustoelen zijn in verschillende soorten, maten en prijsklassen te koop. In ons artikel “Waar moet je op letten bij het kopen van een bureaustoel” vertellen we alles wat je moet weten voordat je een model uitzoekt en koopt of online bestelt. In ons artikel staan we uitgebreid stil bij de ergonomische bureaustoel. Wat simpelweg ook de beste bureaustoel is die je kunt kopen als je bijvoorbeeld thuis werkt. Maar ook in het assortiment van ergonomische bureaustoelen heb je eindeloos veel keuze uit verschillende soorten en stoelen in uiteenlopende prijsklassen. Hoe weet je nu echt zeker dat je een goede stoel koopt en dat je geen lichamelijke klachten krijgt?

Goedgekeurd door de arbo

Je hebt vast en zeker weleens iets gehoord over de Arbodienst. Een orgaan in Nederland dat werknemers en werkgevers helpt om verantwoord te ondernemen en te werken. Lichamelijke gezondheid staat bij de arbo hoog in het vaandel en daarom zijn er ook voorschriften waar iedereen zich aan moet houden. Op het gebied van bureaustoelen zijn er ook voorschriften waaraan de stoel moet voldoen. Alleen goedgekeurde bureaustoelen zijn dus ook de investering waard. Hoe weet je of een bureaustoel door de Arbodienst is goedgekeurd? Als de stoel voldoet aan de NEN EN1335 en/of NPR 1813 norm. Dan weet je zeker dat de stoel is gemaakt om er ook langdurig op te kunnen zitten zonder dat je problemen krijgt.

Een andere belangrijke reden om voor stoelen die aan de normen voldoen te kiezen, heeft te maken met een eventuele vergoeding van je werkgever. Steeds meer werkgevers geven medewerkers een budget om een werkplek thuis in te richten. Maar ze kunnen en mogen alleen een vergoeding geven als de kantoormeubelen die je gebruikt ook door de Arbodienst zijn goedgekeurd.

Bureaustoelen die je kunt aanpassen

Een door de arbo goedgekeurde ergonomische bureaustoel heeft een aantal kenmerken. De belangrijkste kenmerken zijn dat verschillende onderdelen van de bureaustoel aangepast kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan dat de stoel in hoogte verstelbaar is, maar ook verstelbare arm- en rugleuningen zijn bijna vereist bij een bureaustoel die aan de norm voldoet. Dat is ook logisch, want als je de stoel geheel naar je lichaam kunt aanpassen, is de kans ook het grootst dat je nooit rug-, nek- en schouderklachten krijgt. Wees je ervan bewust dat het kiezen van de juiste bureaustoel dus een hele opgave is, maar als je eenmaal op de juiste stoel zit heb je er ook een hoop profijt van.

Recente blogartikelen
Reviews en ervaringen Drukzo.nl
Reviews en ervaringen Drukzo.nl 21-06-2024
Mountainbikes: de beste gids voor off Road avonturen
Mountainbikes: de beste gids voor off Road avonturen 18-06-2024
Lees meer blogs