Zakelijk krediet of zakelijke lening; wat is het beste?

Zakelijk krediet of zakelijke lening; wat is het beste?

Als ondernemer heb je geld nodig. Om bijvoorbeeld geld beschikbaar te hebben om leveranciers te kunnen betalen terwijl je zelf nog op de betalingen van jouw klanten wacht. Of je hebt geld nodig om bijvoorbeeld het bedrijfspand te kopen of te verduurzamen, een auto van de zaak aan te schaffen of om te investeren in een dure doch lucratieve marketingcampagne. Als ondernemer kun je op verschillende manieren zakelijk geld lenen, maar welke vorm past het beste bij jouw bedrijf en jouw ambities? In onze blog leggen we goed het verschil uit tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening.

Wat heb je als bedrijf nodig?

Voordat je een aanvraag voor een zakelijke lening doet is het goed om na te denken over wat je als bedrijf nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een kapitaalinjectie nodig of heb je simpelweg een vangnet nodig om niet in de financiële knel te raken? Het is ook goed om op een rijtje te zetten wat nu echt cruciaal is om je bedrijf te laten groeien en welke nice to haves eventueel op een langere termijn aangeschaft kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld wel gelijk willen investeren in peperdure machines, maar als je nog weinig tot geen klanten hebt is het misschien handig om eerst te kijken naar goedkopere oplossingen waar je eventueel ook geen geld voor hoeft te lenen.

Het verschil tussen een zakelijke lening en een zakelijk krediet

Er zit een groot verschil tussen een zakelijke lening en een zakelijk krediet. Bij een zakelijke lening spreek je met de kredietverstrekker een vaste periode af waarin het geleende bedrag afgelost moet zijn. Dit is doorgaans een periode van minimaal 1 tot maximaal 5 jaar. Je krijgt het bedrag dat je wilt lenen in één keer op je zakelijke rekening gestort en je lost het bedrag per maand af. Tot het moment dat de balans weer op 0 staat. Je kunt het afgeloste bedrag niet opnieuw opnemen.

Bij een zakelijk krediet werkt dat net even iets anders. Je hebt namelijk een bedrag dat je zou kunnen opnemen, maar dat hoeft niet. Een zakelijk krediet kan ook een vaste looptijd hebben of met een einddatum die nog niet vastgelegd is. Welke krediet je kiest is weer afhankelijk van hoe lang je een krediet nodig hebt. Een groot pluspunt is dat je de maandelijkse bedragen die je hebt afgelost ook weer kunt opnemen als je het geld nodig hebt.

Wat is de beste keuze?

Het is vrij eenvoudig om een keuze te maken. Heb je een kapitaalinjectie nodig? Dan is een zakelijke lening een betere keuze. Je kunt niet alleen meer geld lenen, maar je krijgt ook het bedrag in één keer op je rekening, zodat je die bedrijfsauto, dure machine of een bedrijfspand zou kunnen kopen. Wil je gewoon extra geld achter de hand hebben als het nodig is? Dan is een zakelijk krediet weer een betere optie. Houdt er in ieder geval rekening mee dat je sowieso rente betaalt. Voor welke vorm je ook kiest. Met als klein voordeel dat je bij een zakelijke krediet alleen rente betaalt over het bedrag dat je hebt opgenomen.Wil je meer weten over zakelijk lenen? Lees dan ook ons artikel “Zakelijk lenen; wat zijn mijn opties?”.

Categorieën
Bedrijfsleningen Bedrijfsleningen
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs