Zakelijke lening voor vastgoed

Zakelijke lening voor vastgoed

Een zakelijke lening voor vastgoed afsluiten is een interessant optie voor wanneer je een beleggingspand, een kantoorpand, winkel of andere zakelijke gelegenheid wilt aanschaffen. Een belangrijke reden om in een bedrijfspand te investeren heeft te maken met het feit dat bijvoorbeeld spaargeld op dit moment minder interessant is. Waarom zou je jouw verdiende centen als dividend uitkeren en op een spaarrekening zetten om vervolgens een enorm geldbedrag aan de belastingdienst over te maken? Dan kun je het veel beter investeren! In onze blog bespreken we de zakelijke leningen voor vastgoed en wanneer dat nu echt een goed idee is.

Investeren is een optie

Een bedrijfspand kopen is een goede optie als je klem zit met jouw vermogen. Het is immers veel beter om te investeren dan om het geld op een spaarrekening neer te zetten. Je betaalt immers vermogensbelasting aan de belastingdienst terwijl je ook nog eens te maken kunt krijgen met een negatieve rente. Het investeren levert ook op een langere termijn geld op wanneer je bijvoorbeeld het bedrijfspand weer in de verkoop zet. Een andere optie is om een pand te kopen en deze weer te verhuren. Zo kun je ook nog eens met je bedrijf een extra stroom aan omzet en winst genereren.

Bedrijfspand nodig

Natuurlijk kun je ook een bedrijfspand nodig hebben. Denk aan een kantoorruimte of een kantoor en magazijn. Of een winkelpand waar je jezelf wilt vestigen. Dit is nog altijd een goede investering, maar de primaire keuze om een bedrijfspand te financieren heeft dan te maken met het feit dat je het nodig hebt in plaats van dat je het vermogen goed wilt investeren. Je kunt ook alleen van een investering profiteren op het moment dat je het pand weer te koop zet. En dat is natuurlijk moeilijker zolang je zelf het kantoor- of winkelpand nodig hebt.

Andere vorm van financieren

Een lening voor een bedrijfspand is een andere vorm van een financiering dan wanneer je particulier een huis koopt. Vaak zijn er ook andere bedragen mee gemoeid. Eén regel waar je rekening mee moet houden is dat je doorgaans een bedrijfspagina of een beleggingspand slechts voor 70% kunt financieren met bijvoorbeeld een bedrijfshypotheek. Ruim 30% zou dus gefinancierd moeten worden met eigen vermogen. Dat kan bijvoorbeeld met spaargeld dat je hebt opgebouwd.

Andere opties voor het investeren in vastgoed

Er zijn meer mogelijkheden om als ondernemer te investeren in een bedrijfspand. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een zakelijke lening in plaats van een hypotheek. Een voordeel is dat je iedere maand een vast bedrag aflost tegen een bepaalde rente. Zo heb je ook meer grip over je uitgaven en kun je het bedrijfspand dat je op het oog hebt kopen. Andere opties zijn natuurlijk om met investeerders te praten en om dus ook gezamenlijk in een bedrijfspand te investeren. Crowdfunding is ook een optie om als bedrijf aan geld te komen, maar houdt er wel rekening mee dat deze investeerders vaak wel iets terug verwachten voor het geld dat ze in jouw bedrijf investeren. Meer weten over zakelijk lenen? Lees dan ook ons aritkel "Zakelijk lenen; wat zijn mijn opties?".

Categorieën
Bedrijfsleningen Bedrijfsleningen
Recente blogartikelen
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Hoe gebruik je een Storytel E reader?
Hoe gebruik je een Storytel E reader? 10-04-2024
Lees meer blogs