Zo vind je de beste bank voor je hypothecaire lening

Zo vind je de beste bank voor je hypothecaire lening

Op zoek naar een nieuwe woning? Een van de eerste stappen hierbij is het berekenen van je maximale hypothecaire lening. Het geeft je een beeld van het budget dat je hebt bij het uitbrengen van een bod op jouw droomhuis. Om inzicht te krijgen in dat budget is het uitvoeren van een online hypothecaire lening simulatie aan te raden. Er zijn verschillende websites die hier een tool voor aanbieden. Zo hoef je niet direct een afspraak te maken bij een financieel adviseur, maar voer je zelf een eerste berekening uit. 

Kijk niet alleen naar je maximale hypothecaire lening, maar ook naar de ervaringen van anderen met een kredietverstrekker. In het geval van vragen of financiële tegenslagen wil je snel kunnen schakelen met je kredietverstrekker. Het gaat vaak immers om tientallen, zo niet honderdduizenden euro’s die je bij de bank leent. Deze website toont je de beoordelingen van de bekendste banken. 

Online hypothecaire lening simulatie uitvoeren

Voordat je een online hypothecaire lening simulatie uit kunt voeren zijn er een aantal gegevens die je bij de hand moet hebben. Denk aan de vraagprijs van je droomhuis, de eigen middelen die je in wilt brengen bij de aankoop, je eigen nettoloon en dat van een partner, je vaste lasten, enzovoorts. De online tool voor de simulatie stelt je eerst een aantal vragen over de woning die je voornemens bent te gaan kopen. Dit geeft je inzicht in het bedrag dat je straks zal moeten lenen bij de best beoordeelde bank. De volgende stap is het berekenen van het bedrag dat je op basis van je inkomen en vaste lasten kunt lenen. Is het bedrag hoog genoeg om de verwachte kosten te dekken? In dat geval kun je een afspraak maken bij een onafhankelijk financieel adviseur. Deze voert een definitieve berekening voor je uit. 

Verschillende banken met elkaar vergelijken

Kijk bij het vergelijken van verschillende banken niet alleen naar de rente die men biedt op hypothecaire leningen. Let ook op de reviews van andere consumenten. Dit geeft je een beeld van de betrouwbaarheid en klantgerichtheid van de bank. Zoals eerder genoemd, gaat het bij hypothecaire leningen om grote bedragen. Het is prettig om hierbij te kunnen vertrouwen op de beschikbaarheid en service van een bank. Vergelijk de reviews van banken op deze website eens. Ook een onafhankelijk adviseur kan je meer vertellen over de verschillende kredietverstrekkers. 
 

Recente blogartikelen
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang 01-05-2024
Wat zijn de beste soundbars?
Wat zijn de beste soundbars? 24-04-2024
Lees meer blogs