Zo vind je de beste verzekeraar voor jouw verzekeringen

Zo vind je de beste verzekeraar voor jouw verzekeringen

Bij het vergelijken van verzekeringen kijk je normaliter niet uitsluitend naar de premie van de geboden verzekeringen. Het is minstens zo belangrijk om te letten op verschillen in de geboden dekking en bijvoorbeeld de ervaringen van anderen met een verzekeringsmaatschappij. Over welke verzekeraar vind je online de meeste positieve reviews? Het vertelt je vaak meer over de snelheid waarmee declaraties worden afgewikkeld, of waarmee vragen van verzekeringnemers beantwoord worden. Bij schade wil je snel geholpen worden door je verzekeraar. 

Denk aan een brandverzekering huurder, die verplicht is in België. Bij een lekkage wordt schade vanuit deze verzekering gedekt. Schade voortkomend uit een lekkage of bijvoorbeeld brand loopt vaak flink in de papieren, waardoor een snelle afwikkeling door de verzekeringsmaatschappij wenselijk is. 

Tools voor het vergelijken van verzekeringen

Maak gebruik van een online vergelijkingstool, wanneer je een nieuwe verzekering afsluit of wilt weten of je lopende verzekering tegen de goedkoopste premie wordt aangeboden. Neem bijvoorbeeld een autoverzekering vergelijken via zo’n tool. Op basis van de gegevens die je invoert, zoals het bouwjaar van de auto, het merk en het type brandstof dat je gebruikt, berekent de tool welke verzekeraar je de meest gunstige premie biedt. Je kunt de gevonden voordelige autoverzekering direct vanuit zo’n tool afsluiten. Wel zo makkelijk! 

Tip: wanneer de tool je de meest gunstige verzekeringen toont, doe je er verstandig aan de dekking van de beste twee à drie opties te vergelijken. Kleine verschillen in de polissen kunnen voor jou belangrijk zijn.

Kijk kritisch naar de noodzaak van aanvullende verzekeringen 
Om nog even terug te gaan naar het vergelijken van de autoverzekeringen; je kunt de BA-verzekering combineren met een aanvullende verzekering. Neem bijvoorbeeld de bestuurdersverzekering. Probeer vooraf zo goed mogelijk in te schatten of het afsluiten van dergelijke aanvullende verzekeringen noodzakelijk is in jouw situatie. Het leidt mogelijk tot onnodig hoge maandlasten. 

Reviews over verzekeraars vergelijken

Wanneer je de goedkoopste verzekering gevonden hebt, kun je de reviews over de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Welke van de drie beste opties uit de vergelijkingstool krijgt het hoogste cijfer van andere huishoudens? Er zijn tal van websites waarop je reviews over verzekeringsmaatschappijen kunt vinden. Let hierbij op de responstijden van verzekeraars, de bereikbaarheid hiervan buiten de vaste kantoortijden om en bijvoorbeeld de coulance bij het indienen van declaraties. Moet er veel materiaal worden aangeleverd, of wordt een declaratie vlotjes afgewikkeld door de verzekeraar? 

Recente blogartikelen
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang 01-05-2024
Wat zijn de beste soundbars?
Wat zijn de beste soundbars? 24-04-2024
Lees meer blogs