De geheime codes van Netflix

De geheime codes van Netflix

Het is een probleem waar veel abonnees van de streamingdienst Netflix mee te maken hebben. Het enorme aanbod zorgt ervoor dat je uren op zoek bent naar een geschikte film of serie en er zijn zelfs situaties waarin het uitzoeken van een geschikte film langer duurt dan de film zelf. Dat is natuurlijk zonde van de tijd en Netflix lijkt niet echt stappen te zetten naar een verbetering van de interface. Dus het probleem blijft voorlopig, maar er is wel een officieuze oplossing om sneller de geschikte film of serie te vinden. In onze blog vertellen we meer over de geheime codes van Netflix.

Zoeken op genre

Wanneer je in de app van Netflix de zoekfunctie gebruikt kun je meer dan alleen zoeken op een titel, acteur of een regisseur. Je kunt namelijk ook onder het toetsenbord jouw favoriete genre selecteren. Dit werkt op zich wel prima, maar in onze zoektocht komen wij toch tot de ontdekking dat het resultaat nog steeds niet naar wens is. De keuze is nog steeds te groot. Ieder genre heeft dan ook een aantal subgenres, maar daar kun je niet op zoeken. Terwijl Netflix deze subgenres wel heeft! Hier vertellen we later meer over. Alsmede hoe je toch op deze subgenres kunt zoeken. 

Kijklijst samenstellen

Veel gebruikers hebben sinds het begin gebruikgemaakt van de kijklijst. Dat is een lijst die in je profiel staat en die je kunt vullen met de films die je graag wilt zien. Tijdens je zoektocht kom je wellicht titels tegen die je op een later tijdstip wilt terugkijken en dan kun je deze dus in de kijklijst zetten. In praktijk is gebleken dat de kijklijst niet echt lekker werkt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het aanbod van Netflix nogal wisselt en dat films die je in de kijklijst hebt gezet plotseling kunnen verdwijnen. 

Random keuze

Sinds vorig jaar heeft Netflix een manier verzonnen om mensen beter te faciliteren en om ervoor te zorgen dat mensen niet urenlang door de lange lijst aan het scrollen zijn. Je kunt Netflix namelijk een film of serie voor je laten uitzoeken. De keuzes die Netflix maakt worden gebaseerd op je kijkgeschiedenis. Het is een goed werkende functie, maar de kans is groot dat je content krijgt voorgeschoteld waar je niet op zit te wachten. Veel mensen willen toch veel liever zelf de keuze maken.

De geheime codes

Netflix categoriseert de films en series niet alleen in genres, maar ook in subgenres. Het is daarom ook een raadsel waarom de streamingdienst er niet voor kiest om gebruikers de keuze te geven om op deze subgenres te filteren. Gelukkig zijn de subgenres in kaart gebracht en het grote voordeel is dat deze een code bevatten. Op het internet kun je de codes vinden en kun je dus gericht zoeken op genres en subgenres. Van klassieke romantische films tot aan bovennatuurlijks horrorfilms en van Franse dramafilms tot aan Nederlandse komedies. Klik hier om de volledige lijst te bekijken! 

Nog meer keuze?

Vind je juist de keuze in films en series te beperkt en wil je meer films en series om uit te kunnen kiezen? Dan kun je ook Amerikaanse Netflix bekijken. Daar heb je wel een VPN voor nodig. Van bijvoorbeeld VPN Nederland. Met een VPN kun je namelijk via een ander land internetten en zo denk Netflix dat je in Amerika bent als je inlogt. Je krijgt dan het Amerikaanse aanbod voorgeschoteld. Het is geen functie die Netflix steunt, maar het is ook niet illegaal. 

Recente blogartikelen
Hoe gebruik je een Storytel E reader?
Hoe gebruik je een Storytel E reader? 10-04-2024
Wat kan je met een hartslagmeter op je smartwatch?
Wat kan je met een hartslagmeter op je smartwatch? 09-04-2024
Lees meer blogs