Fitness oefeningen voor thuis

Fitness oefeningen voor thuis

Je bent lekker bezig! Je beweegt meer, je eet gevarieerd en gezond en je voelt je ook gezond en fit. Maar je merkt dat het steeds lastiger wordt om de laatste kilo’s kwijt te raken, spiermassa op te bouwen en om van meer energie te genieten. Die dagelijkse wandeling is niet meer voldoende om je doelen te bereiken en je zult dus naar de sportschool moeten. Terwijl je daar weinig zin in hebt! Gelukkig zijn er ook genoeg fitness oefeningen die je gewoon thuis kunt doen en in onze blog hebben wij ze op een rijtje gezet.

Jumping Jacks

Jumping Jacks is misschien wel de meest simpele fitness oefening die je gewoon thuis kunt doen. Het is vooral bedoeld om je vetverbranding te stimuleren en om je hartslag te verhogen. Het is dus een cardio training waarbij je jouw armen langs je lichaam houdt en met je benen tegelijk uit elkaar springt. Je armen beweeg je tijdens de sprong zijwaarts omhoog. Deze oefening herhaal je door in en uit te springen en minimaal 1 minuut. De eerste keer is een pittige uitdaging, maar je zult zien dat je het steeds langer kunt volhouden.

Opdrukken

Opdrukken - ook wel push up genoemd - behoeft geen uitleg en is bij uitstek een krachttraining die niet alleen zeer effectief is, maar die je ook thuis kunt uitvoeren. Met push ups pak je veel spiergroepen beet, zoals de armen, benen, schouders, buik en rug. Opdrukken is wel enorm zwaar en de eerste keer zul je er waarschijnlijk niet of minder goed in slagen. Maar ook hierbij geldt dat oefening kunst baart. Blijven herhalen tot je het steeds langer kunt volhouden.

Planken

We blijven even in de hoek van de push up, maar dan net even iets anders. Dan spreken we over planken. Bij planken neem je de houding aan die je ook aanneemt als je een push up wilt doen, maar nu leun je op je onderarmen terwijl je jouw rug zo recht mogelijk houdt. Je hoeft verder niets te doen dan het alleen vol te houden. Geloof ons wanneer we zeggen dat de eerste keer de minuut niet wordt gehaald, want het is een pittige fitness oefening. Waarmee je wel uitstekend je buik en core traint.

Squats

Een squat kun je ook prima thuis doen en vrijwel ieder programma in de sportschool bevat deze oefening. Je zakt door je knieën tot je lichaam in een hoek van 90 graden staat en je gaat langzaam omhoog. Wanneer je recht staat voeg je er een sprong aan toe en bij het neerdalen zak je direct weer door je knieën. Dit herhaal je een aantal keren. Ook hier geldt dat de volhouder wint. Je zult steeds meer squats kunnen uitvoeren naarmate je traint.

Knieheffen

We sluiten af met knieheffen. Een intensieve cardio oefening waarmee je aan je conditie werkt. Het idee is simpel. Je rent feitelijk op de plaats waar je staat en je trekt je knieën zo ver mogelijk op. Je heup komt dan in een hoek van 90 graden. Je kunt hier conditie mee opbouwen, maar je houdt je spieren en gewrichten ook soepel. Knieheffen is overigens ook een uitstekende warming up als je bijvoorbeeld sporten, zoals voetbal, tennis en basketbal beoefent. Of andere sporten waarbij je moet rennen.

Wil je meer handige tips over een gezonde levensstijl? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Fitness Fitness
Recente blogartikelen
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Hoe gebruik je een Storytel E reader?
Hoe gebruik je een Storytel E reader? 10-04-2024
Lees meer blogs