Handige tips en trucs om te besparen op een dagje pretpark

Handige tips en trucs om te besparen op een dagje pretpark

In Nederland en in heel Europa zijn er enorm veel pretparken die je kunt bezoeken en het is natuurlijk ontzettend leuk om met je vriend, vriendin of met het hele gezin naar een attractiepark te gaan. Helaas is het ook een duur uitje, want de toegangstickets alleen al kosten een flinke duit. Gelukkig zijn er genoeg manieren te bedenken waarmee je kunt besparen op een dagje pretpark en in onze blog geven we dan ook handige tips en trucs over hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Sparen voor korting

Veel winkels en dan vooral supermarkten organiseren regelmatig spaaracties voor bijvoorbeeld nieuwe glazen of een nieuwe pannenset. Maar het komt ook regelmatig voor dat je kunt sparen voor korting op toegang tot een pretpark. Je krijgt gratis zegels bij de boodschappen die je doet en met een volle spaarkaart kun je een fikse korting ontvangen op een toegangsticket voor het pretpark. Soms kun je sparen voor gratis toegang tot een pretpark. Op die manier kan je flink wat geld besparen en vooral als je met bijvoorbeeld je gezin een attractiepark wil bezoeken.

Tickets voor meerdere dagen

Een andere manier om te besparen op toegang tot het pretpark is om te kiezen voor tickets die ook voor meerdere dagen geldig zijn. Deze tickets zijn duurder, maar als je de prijs deelt door het aantal dagen dat die geldig zijn zul je zien dat je per dag goedkoper uit bent. Dit kan heel interessant zijn als je bijvoorbeeld een pretpark bezoekt waar je meerdere dagen verblijft, zoals Disneyland Paris. De meeste mensen blijven dan 2 tot 3 dagen om niet alleen alles te kunnen zien, maar het is ook pittig als je voor een dagje pretpark naar Parijs moet reizen. Je zit al snel 6 uur in de trein of in de auto.

Neem zelf eten en drinken mee

De meeste pretparken hebben een picknickbeleid, wat betekent dat je zelf je eten en drinken mag meenemen. Het spreekt voor zich dat je op die manier enorm veel geld kan besparen, want eten en drinken in het park is echt peperduur. Voor een simpele hamburger betaal je al snel € 10,- en dat is toch veel te gortig. Let er dan wel op dat het park ook rugzakken vol met eten en drinken accepteert, want anders wordt het bij de ingang in beslag genomen en moet je alsnog in de buidel tasten als je iets wil eten of drinken.

Neem een abonnement

Ga je wat vaker naar hetzelfde pretpark? Overweeg dan om een abonnement af te sluiten. Een abonnement is veel goedkoper dan losse tickets en dan vooral als je ook meerdere keren per jaar naar het pretpark gaat. Slagharen heeft bijvoorbeeld een abonnement voor € 44,90 per jaar, terwijl losse tickets € 23,50 kosten. Dat betekent dus dat je het abonnement er al uit hebt als je in een jaar minimaal 2 keer het pretpark bezoekt. Hiermee kun je dus ook flink wat geld besparen op een dagje pretpark.

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs