Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen?

Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen?

Als het lekker weer is willen kinderen graag buitenspelen en dat kan natuurlijk prima in de achtertuin. Je kunt investeren in leuk buitenspeelgoed of in een zwembad in de tuin waar de kinderen zich prima mee kunnen vermaken. Als je kinderen laat buitenspelen moet het natuurlijk wel veilig zijn, maar hoe maak je de tuin veilig voor kinderen? In onze blog vertellen we er meer over.

Poot geen giftige planten en bloemen

De mooiste planten en bloemen kunnen giftig zijn en dat is natuurlijk gevaarlijk. Vooral kleine kinderen, zoals nieuwsgierige peuters, stoppen van alles in hun mond en het zou je maar gebeuren dat je kleintje op zo’n giftige plant of bloem sabbelt. Dus het advies is om giftige planten en bloemen te verwijderen en om natuurlijk je kindje te vertellen dat hij of zij niet op plantjes en bloemetjes moet sabbelen.

Verwijder gevaarlijke gereedschappen

Tuingereedschap is handig, maar kan ook gevaarlijk zijn. Bepaalde gereedschappen hebben scherpe randen en punten en je kindje kan zich ernstig verwonden als hij of zij bijvoorbeeld aan het spelen is en per ongeluk op het gereedschap valt. Ook machines, zoals de hogedrukspuit of een grasmaaier, kunnen problemen opleveren als je nieuwsgierige kinderen hebt. Daarom is het van belang om gereedschap en machines op te ruimen voordat je jouw kindje in de tuin laat spelen.

Vijver en zwembad afdekken

Als je een vijver of een zwembad in de tuin hebt, is het slim om het af te dekken, zodat je spelende kind niet in het water kan vallen. Een nat pak is echt de minste zorg die je hebt, want een vijver of zwembad kan levensbedreigend zijn als je kindje erin valt. Zorg er dus voor dat ze er niet in kunnen vallen. Je kunt vijvers en zwembaden afdekken met een deksel of met een stevig stuk zeil.

EHBO-koffer binnen handbereik

Een kind is onstuimig en speelt vaak onbezorgd. Met als resultaat dat ze vaak vallen of zich toch ergens aan stoten. Een ongeluk zit gewoon in een klein hoekje en ze lopen wel meer dan eens kleine verwondingen en schaafwonden op. Zorg ervoor dat je een goede EHBO-koffer binnen handbereik hebt, zodat je de wondjes kunt ontsmetten en verbinden. Zorg er ook voor dat je bijvoorbeeld een speciale pen hebt, zodat je teken correct kunt verwijderen.

Zorg voor een veilige speelomgeving

Als je kindje lekker aan het spelen is of als je investeert in bijvoorbeeld een glijbaan en speeltoestellen, is het slim om ook te investeren in een veilige speelomgeving. Vervang bijvoorbeeld harde tegels voor zachte tegels, zodat je kind niet hard neerkomt als die valt of van de glijbaan glijdt. Je kunt ook investeren in een mooi grasveld, want ook gras verzacht eventueel een val als het kindje van het klimrek valt of springt. Op die manier voorkom je vervelende situaties en ernstige verwondingen, zoals botbreuken en kneuzingen. Zet je een zwembad in de tuin? Leg dan om het zwembad zachte tegels neer, zodat kinderen minder snel uitglijden als ze uit het zwembad stappen.

Categorieën
Speelgoed Speelgoed Tuin Tuin
Recente blogartikelen
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era 04-09-2024
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering 30-08-2024
Lees meer blogs