Webshops logo speelgoed

Het leukste buitenspeelgoed voor kinderen

/storage/img/knowledge-base-articles/het-leukste-buitenspeelgoed-voor-kinderen/1.png

Het lekkere weer komt eraan en dan stuur je jouw kind of kinderen het liefste naar buiten, want het is goed voor ze! Ze zijn lekker in beweging, kunnen wat vitamine D tot zich nemen en ze zitten ook niet meer de hele dag op een scherm of naar de televisie te staren. Heb je een grote tuin? Dan kun je ze ook lekker buiten laten spelen, maar dan heb je natuurlijk ook leuk buitenspeelgoed nodig. En wat is het leukste buitenspeelgoed? Dat gaan we je vertellen.

Inhoud

Waterpret tijdens de zomer

Zwemmen is een geweldige bezigheid en ook goed voor kinderen. Het stimuleert de motorische ontwikkeling en ze kunnen lekker hun energie kwijt. Ze vinden het ook nog eens heel lekker om te dobberen en rond te spartelen in het water. Vroeger was een zwembad in de tuin een luxe en vaak alleen voor de mensen met een goed gevulde bankrekening, maar die tijd is allang voorbij. Je kunt gewoon tegen betaalbare prijzen een zwembad in je tuin neerzetten.

Er zijn zowel opblaasbare als vaste zwembaden die je moet opzetten te koop en ze hebben één ding gemeen. Ze garanderen urenlang waterpret tijdens de zomer. Een iets groter zwembad is ook geschikt voor heel het gezin, terwijl een opblaasbaar zwembad minder onderhoud vergt en makkelijker op te zetten en weer op te bergen is.

Waterpistool is nog steeds een hit

We blijven even in de categorie waterpret, want zwemmen is leuk en mensen nat spuiten is nog leuker. En natuurlijk is daar een goed waterpistool of nodig. Waterpistolen zijn nog altijd immens populair en de modellen waar wij vroeger al mee speelden zijn er nog steeds! Natuurlijk heeft de techniek de afgelopen jaren niet stilgestaan en zijn er verschillende soorten waterpistolen te koop. Bijvoorbeeld waterpistolen met verwisselbare waterflessen of zelfs met een rugzak, zodat kinderen nooit zonder water komen te zitten.

Jumpen in de tuin

Zogenaamde jumpparken zijn ontzettend populair, want kinderen kunnen hier lekker spelen, trucjes doen en spelletjes spelen. Het nadeel? Het kost wat geld om met kinderen naar een jumppark te gaan. Je kunt ook een trampoline in je eigen tuin neerzetten. Trampolines zijn in verschillende vormen en maten te koop en er is altijd een exemplaar dat ook in je tuin past. Het is wel belangrijk dat je voor een veilige omgeving zorgt en investeert in een kwalitatief goede trampoline met bijvoorbeeld een net. Zodat kinderen onbezorgd en veilig kunnen springen in de tuin.

Zandbak in je eigen tuin

De zandbak is ook immens populair buitenspeelgoed waar kinderen urenlang in kunnen spelen. Met een eigen zandbak in de tuin hoef je met je kind of kinderen niet naar een openbaar toegankelijke zandbak die veel minder hygiënisch is, terwijl je ook altijd in je eigen en veilige omgeving kinderen kunt laten spelen. Combineer de zandbak met een ander leuk buitenspeelgoed, zoals emmertjes, schepjes en vormpjes. Investeren in leuke voertuigen, zoals een grote kuipwagen waarmee kinderen een geweldig avontuur kunnen beleven in de zandbak, is ook een goed idee.

Een eigen plekje in de tuin

Kinderen vinden het ook fijn dat ze zich af en toe kunnen terugtrekken, maar je wilt voorkomen dat ze op hun kamertje met DUPLO-blokjes spelen als het lekker weer is. Je kunt heel eenvoudig het kind een eigen plekje in de tuin geven met behulp van een leuke tent of een speelhuisje. Het kindje kan zich dan even terugtrekken in zijn eigen omgeving en ze zijn ook voor even beschermd tegen de felle zon. Tenten zijn in verschillende maten en kleuren te koop en je vindt ook exemplaren met leuke prints van bijvoorbeeld hun favoriete tekenfilmfiguurtjes. Veel exemplaren zijn ook eenvoudig op te zetten en weer op te bergen.

Kliederen met zand en water

Kinderen kliederen graag met water en als het zwembad geen goed idee is, kun je bijvoorbeeld ook voor waterpret zorgen met een echte watertafel. Een watertafel heeft vaak alle mogelijkheden om met water te spelen en nog leuker is bijvoorbeeld de moddertafel. Dat is vaak een zandbak en watertafel in een en garandeert uren speelplezier voor kinderen. Zogenaamde watertafels zijn in verschillende maten te koop en ze worden van zowel duurzaam plastic als hout gemaakt. Houten watertafels zijn bestendig tegen verschillende weersomstandigheden en gaan doorgaans lang mee.

Speeltoestellen en glijbanen

Heb je wat ruimte in de tuin en vind je het leuk om voor je kind of kinderen een speelparadijs te maken? Dan kun je altijd kiezen voor interessante speeltoestellen en glijbanen. Denk dan bijvoorbeeld aan rekstokken en klimrekken, maar ook de wip en een stoere glijbaan behoren tot de opties. Speeltoestellen zijn in verschillende prijscategorieën, maten en kleuren te koop en het is vooral belangrijk dat je een speeltoestel kiest dat op de leeftijd van je kind of kinderen is afgestemd. Er zijn zowel speeltoestellen voor de allerkleinsten als de iets oudere kinderen verkrijgbaar.

Insectenhotel is educatief speelgoed

Buitenspeelgoed moet vooral voor speelplezier zorgen, maar het heeft ook een functie. Bepaald speelgoed helpt bijvoorbeeld bij de motorische ontwikkeling van kinderen, maar is ook educatief buitenspeelgoed te koop. Denk dan bijvoorbeeld aan het insectenhotel. Het insectenhotel is een goede oplossing om de insecten, zoals bijen en vlinders, een onderkomen te bieden. Kinderen kunnen hier uren naar kijken en er iets van opsteken, terwijl je als ouder ook nog een steentje bijdraagt om de biodiversiteit van je tuin te verhogen. Zo sla je twee vliegen in één klap, maar niet letterlijk uiteraard.

Loopauto's en steps

Loopauto’s en steps zijn ook populaire producten binnen de categorie buitenspeelgoed. Het helpt kinderen met hun motorische ontwikkeling en ze vinden het leuk om een groot deel van de dag met hun eigen auto of step bezig te zijn. Zo’n loopauto of step is ook makkelijk mee te nemen als je bijvoorbeeld naar de camping of een vakantiebestemming gaat, terwijl ze ook voor de deur te gebruiken zijn. Loopauto’s zijn in verschillende vormen en maten te koop en ze kunnen ook leuke prints bevatten van bijvoorbeeld superhelden of schattige tekenfilmfiguurtjes. Datzelfde geldt ook voor de step.

Tuingereedschap voor kinderen

Heb je een mooie tuin waar zowel ruimte is voor je kinderen om te spelen als om leuke planten en bloemen te onderhouden? Dan kun je kinderen aan het werk zetten, maar niet echt natuurlijk. Er zijn leuke tuingereedschappen voor kinderen, zoals kleine kruiwagentjes, harkjes en schepjes en gieters waarmee kinderen ook kunnen tuinieren. Of eigenlijk: papa en mama kunnen helpen om de tuin te onderhouden. Natuurlijk op een kindvriendelijke manier en ze krijgen hierdoor echt het gevoel dat ze ook helpen en dus een steentje bijdragen aan de mooie tuin.

Spelletjes spelen

De tuin is ook een perfecte locatie voor leuke spelletjes. Er zijn volop spelletjes voor kinderen te koop en spellen die ook geschikt zijn voor het hele gezin. Wat zijn nu echt de leukste spelletjes om buiten te spelen?

Kindvriendelijke darts

Zijn de kinderen helemaal in de ban van Michael van Gerwen en willen ze ook darts leren spelen? Dan is een kindvriendelijk dartbord met speciale pijlen een uitstekende keuze. Het dartbord heeft een speciale laag, zodat de balletjes met klittenband of de pijlen met een magneetje makkelijk aan het bord blijven hangen. Een ander voordeel is dat de balletjes en pijlen geen schade kunnen toebrengen aan bijvoorbeeld de schutting of het tuinmeubilair.

Werpspellen

Werpen en vangen is altijd leuk en je kunt dit doen met foamballen in verschillende maten en vormen. Een strandbal voldoet ook al, maar je kunt ook kiezen voor andere spellen en producten. Denk aan bledjes met balletjes van klittenband of een boomerang. Met een frisbee kun je ook een ontzettend leuk werpspel in de tuin spelen.

Voetballen

Voetballen is populair en kinderen willen ook graag voetballen in de tuin. Dat kan makkelijk als je kiest voor een bal van foam, zodat tuinmeubilair en de ramen van een schuur of het huis goed beschermd blijven. Combineer met producten, zoals opvouwbare doeltjes en pionnen, zodat de kinderen lekker kunnen voetballen in de tuin.

Kegelen

Kegelen is ontzettend leuk en er zijn tig setjes verkrijgbaar die bestaan uit ballen en kegels die je in de tuin kunt opstellen en gebruiken. Kegelen is ook een ontzettend leuk spel voor heel het gezin. Evenals Jeu de Boules, ondanks dat dit spel iets moeilijker en uitdagender is voor de kleintjes.

Badminton

Badminton is een leuke sport die vaak in de buitenlucht wordt gespeeld. Op de camping zie je wel vaker kinderen badminton spelen en het is ook een leuk en veilig spelletje om te doen. Met een goede badmintonset kunnen kinderen de shuttle over en weer slaan en zelfs een score bijhouden om aan het einde van het spel een winnaar aan te wijzen. Het is een ideaal spel voor buiten en dus ook voor in je eigen tuin.

Tafeltennis

Voor tafeltennis heb je een speciale tafel nodig, batjes en balletjes. Een speciale tafel is niet altijd nodig, want er zijn ook setjes verkrijgbaar waarmee je de tuintafel tijdelijk omtovert in een tafeltennis. Op die manier kun je dus lekker tafeltennissen in je eigen tuin, terwijl je er geen vrije ruimte voor hoeft op te offeren. Het is wel slim om voor aanvang de tafel even leeg te halen.

Waar moet je op letten als je buitenspeelgoed koopt?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je buitenspeelgoed koopt en wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

- Koop het juiste speelgoed dat ook op de leeftijd van je kind of kinderen is afgestemd.
- Koop altijd duurzaam buitenspeelgoed dat weersbestendig is en lang meegaat.
- Investeer in ballen van foam of andere zachte materialen om schade te voorkomen.
- Volg altijd de handleiding en neem de juiste voorzorgsmaatregelen om buitenspeelgoed lang schoon en goed te houden.
- Maak de tuin kindvriendelijk met de juiste voorzorgsmaatregelen.
- Zorg voor voldoende ruimte in de tuin als kinderen gaan spelen.

Buitenspeelgoed kopen

Je hebt nu meer informatie over buitenspeelgoed en je hebt ook voldoende opties om kinderen te vermaken. Met bijvoorbeeld een eigen zandbak, het zwembad of met leuke vang- en werpspellen. Wil je weten waar je het beste buitenspeelgoed kunt kopen? Wij hebben een aantal winkels voor je uitgezocht. Gebaseerd op de positieve ervaring en reviews van onze bezoekers die bij een of meerdere winkels een bestelling hebben geplaatst.

Mijn Hummeltje

Mijn Hummeltje is een webshop gespecialiseerd in producten voor kinderen. Van kleding tot aan speelgoed. Ze bieden ook een groot assortiment buitenspeelgoed aan. Van opblaasbare zwembaden tot aan leuke spelletjes die kinderen in de tuin kunnen spelen. Ze bieden speelgoed aan voor kinderen in de leeftijdscategorie 0 tot en met 8 jaar en ouder en ze focussen zich vooral op het aanbod van duurzaam speelgoed.

Mijn Hummeltje logo
Mijn Hummeltje
2,7  / 10

De Grote Speelgoedwinkel

Zwembaden, bellenblaas, waterpistolen en zachte ballen. Alles vind je bij De Grote Speelgoedwinkel. Een specialist op het gebied van speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Ze bieden een groot assortiment aan in buitenspeelgoed en hier vind je dus alles wat je nodig hebt, zodat kinderen zich in de tuin kunnen vermaken.

De Grote Speelgoedwinkel logo
De Grote Speelgoedwinkel
9,5  / 10

Top1toys

Top1toys is een van de grootste online speelgoedwinkels van Nederland en naast een groot assortiment speelgoed voor binnen bieden ze ook enorm veel buitenspeelgoed aan. Alles wat je nodig hebt voor buitenpret vind je in deze webshop die ook door veel klanten wordt aanbevolen. Een pluspunt is dat ze bij bestellingen vanaf € 19,99 gratis bezorgen.

Beoordeeld door consumenten

De winkels en webshops die wij aanprijzen, zijn overwegend positief beoordeeld door de bezoekers van onze website. Op basis van hun reviews denken wij dus ook dat de aanbieders die we bespreken betrouwbare partijen zijn waar je zaken mee kunt doen. Wil je meer weten over de aanbieder? Lees dan de reviews van onze bezoekers en oordeel zelf of het de beste keuze voor jou is.

Jouw hulp is welkom

Wij zijn altijd op zoek om de verhalen over de aanbieders compleet te maken en jij kunt daaraan bijdragen. Wij nodigen je dan ook van harte uit om een review te schrijven over de partij waar je zaken mee hebt gedaan.

Schrijf een zo eerlijk mogelijke review en bespreek belangrijke zaken, zoals hoe overzichtelijk de website was, hoe goed het aanbod is en hoe eenvoudig het was om een bestelling te plaatsen. Op die manier help je ons de verhalen compleet te maken en je helpt onze bezoekers om een goede overweging te maken voor welke aanbieder ze kiezen. Wij willen je alvast hartelijk bedanken voor de genomen tijd om een review te schrijven.