Webshops logo cadeaus

De leukste Kerstcadeaus

https://ervaringensite.nl/storage/img/knowledge-base-articles/de-leukste-kerstcadeaus/1.png

Het Kerstfeest is een ideaal moment om het huis te versieren, verse koekjes te bakken en vrienden en familie uit te nodigen voor een overheerlijk Kerstdiner. Maar het is ook gebruikelijk om tijdens Kerst cadeautjes te geven. Kleurrijke pakketjes die je onder de Kerstboom legt of in een sok aan de open haard stopt en op Kerstavond of op Kerstochtend openmaakt. Maar heb jij nog geen idee wat jij je familie en vrienden gaat schenken en ben je een beetje in paniek? Dat is nergens voor nodig, want in deze blogpost geven wij jou een aantal handige tips om leuke Kerstcadeautjes in huis te halen.

Kerstfeest

Kerstmis is traditioneel op 25 en 26 december terwijl het op 24 december officieel Kerstavond is. Maar Kerst wordt veel langer en intensiever gevierd dan op deze drie dagen. De aanloop naar Kerst begint al vrij vroeg in november. Wanneer iedereen de Kerstboom gaat uitzoeken en versieren en al plannen maken om bij familie en vrienden op bezoek te gaan of om mensen bij hun thuis uit te nodigen. Ook het aanschaffen van de nodige Kerstcadeautjes begint vaak al rond eind november. 

Cadeaus voor zowel kleine als grote beurs

Cadeautjes kopen voor je vrienden, familie en geliefde is natuurlijk hartstikke leuk, maar december is toch al een vrije dure maand. Zeker wanneer je ook Sinterklaas viert. Niet alleen de cadeautjes kosten geld, maar ook de versieringen en het eten en drinken dat je in huis moet halen voor het Kerstdiner. Dat kan allemaal aardig in de papieren lopen en voor mensen met een kleine beurs is het toch een uitdaging om het in december allemaal rond te breien. Maar er zijn genoeg cadeautjes voor mensen met zowel een kleine als een grote beurs. Daar hoef je je geen zorgen over te maken. 

Cadeaus voor in de Kerstsok

Het is in Nederland minder gebruikelijk dan in de Verenigde Staten, maar veel mensen mogen in aanloop naar Kerst een Kerstsok aan de open haard hangen. In de hoop dat de Kerstman op Kerstavond via de schoorsteen naar binnen glijdt en de sok vult met leuke presentjes. Vooral voor kinderen is dit een leuke gebeurtenis en het voordeel is dat grote cadeaus niet in een sok passen! Dus hier kan je kleinere cadeautjes in stoppen. Zoals kleine speelgoedautootjes en actiefiguurtjes. Ook is het niet vreemd om hier snoepgoed in te stoppen. Zoals kerstkransjes van chocolade of chocolade Kerstmannen.

Cadeaus voor onder de Kerstboom

Veel mensen pakken op Kerstavond of op Kerstochtend cadeautjes uit. Die al een langere tijd onder de versierde Kerstboom liggen. Tot aan het moment dat het glimmende papier eraf mag is het afvragen wat er toch in het pakje zit. En dat is natuurlijk ook onderdeel van de opbouwende Kerstvreugde! De spanning en het wachten. Doorgaans worden op Kerstavond of -ochtend grotere cadeaus geschonken. Van duurdere LEGO bouwsets tot aan spelcomputers en van dure parfum tot aan smartphones en tablets. Zeker bij volwassenen is het groots aanpakken van Kerstmis een ding, omdat zij vaak het Sinterklaasfeest overslaan. De grap is dat je het natuurlijk zo prijzig kan maken als dat je zelf wilt en doorgaans worden er onderling afspraken gemaakt over hoe groot het budget voor de aanschaf van cadeaus is. 

https://ervaringensite.nl/storage/img/knowledge-base-articles/de-leukste-kerstcadeaus/11.png

Cadeautjes voor jongens

Jongens hebben uiteenlopende interesses en jij weet zelf als geen ander wat jouw zoontje graag wilt hebben voor Kerst. Misschien is hij fanatiek bezig geweest door zijn favoriete cadeautjes te omcirkelen in het grote speelgoedboek dat reeds op de deurmat is gevallen. Het staat in ieder geval buiten kijf dat computerspellen - ook wel videogames genoemd - het meest populaire cadeau is. Games, zoals Super Mario Kart 8 Deluxe voor de Nintendo Switch of de populaire game Fifa 22 voor op de Xbox of Sony PlayStation. Ook tegoedkaarten voor de digitale winkels van de PlayStation en Xbox scoren altijd goed, want de ontvanger kan dan leuke extraatjes voor hun games kopen. Zoals extra wapens en outfits voor de populaire online shooter Fortnite.

Bordspellen zijn ook heel populair. Jongens vinden het leuk om een bordspel te pakken en om deze samen met zijn ouders en eventueel met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Ticket To Ride Europe, Cat & Mouse en de nieuwe versie van Spookslot zijn op dit moment populaire bordspellen die kinderen graag spelen. Daarnaast zijn er ook jongens die heel graag puzzelen en het voordeel van zowel een bordspel als een puzzel is dat deze in de basis relatief goedkoop zijn. Terwijl de dozen van bordspellen en puzzels in de basis vrij groot zijn en zo heeft het kind toch het idee dat hij een groot cadeautje mag uitpakken. 

Jongens vinden het ook leuk om dingen te bouwen en dan zit je natuurlijk goed als je ze LEGO of Playmobil cadeau doet. LEGO is nog altijd immens populair onder zowel de jongeren als volwassenen en er zijn uiteenlopende thema’s die wellicht aansluiten bij de interesses van jouw kind. Denk dan aan LEGO pakketten die gebaseerd zijn op Star Wars en Minecraft terwijl je hun ook LEGO Technic bouwsets cadeau kunt doen. Het leuke is dat je het zo duur kan maken als je zelf wilt, want LEGO en Playmobil pakketten heb je al vanaf € 20,-. Hoewel er ook pakketten van € 300,- of meer zijn.

Is je zoon helemaal idolaat van Batman, Spider-Man of G.I. Joe? Of zijn ze een groot fan van de Transformers of de personages uit de Harry Potter-films? Dan is het ook leuk om ze een actiefiguur cadeau te doen. Actiefiguren zijn leuke poppetjes die gebaseerd zijn op beroemde personages en superhelden en waarmee ze een knotsgek avontuur kunnen spelen. Actiefiguren worden doorgaans geleverd met leuke accessoires, zoals wapens en kleding terwijl ze met aanvullende figuren en voertuigen een compleet avontuur kunnen naspelen. 

LEGO logo
LEGO
9  / 10
Bekijken Beoordelingen
HelloToys logo
HelloToys
10  / 10
Bekijken Beoordelingen

Cadeautjes voor meisjes

Meisjes vinden heel veel dingen leuk en zijn doorgaans ook snel tevreden. Ze hebben bijzondere interesses hoewel, er soms wel wat overlap is met wat jongetjes leuk vinden. Daarom spelen meisjes ook best vaak computerspelletjes. Op bijvoorbeeld de Nintendo Switch, Xbox of de Sony PlayStation. Maar doorgaans spelen zij liever leuke games, zoals Super Mario Bros en Animal Crossing. Ondanks dat is het niet ongewoon dat meisjes ook graag avontuurlijke spellen, zoals Call of Duty en Fortnite spelen.

Ook met leuke bordspellen en puzzels scoor je punten bij jouw dochter, want meisjes vinden het eveneens leuk om bordspelletjes met familieleden of met vriendinnen. Terwijl ze het ook enorm leuk vinden om te puzzelen. Het grote voordeel van een iets duurder bordspel of een duurdere puzzel is dat je het ‘hoofdcadeau’ als een gezamenlijk cadeau kunt schenken als je een zoontje en een dochter hebt. Zo blijft het ook leuk voor jouw beurs.

Het is ook niet ongebruikelijk dat meisjes graag met LEGO en Playmobil spelen en er zijn genoeg bouwsets en speelsets die aansluiten bij de interesses die zij hebben. Zo zijn er bouwpakketten die gebaseerd zijn op beroemde Disney prinsessen of waarbij het verzorgen van boerderijdieren centraal staan. De LEGO Friends bouwsets zijn in de basis specifiek voor meisjes gemaakt. Terwijl jongens met LEGO City bouwsets een stad kunnen bouwen vol met toffe wagens, politiebureaus en brandweerkazernes, kunnen meisjes met LEGO Friends bouwsets een mooie stad maken met bijvoorbeeld kapperszaken, bioscopen en ijssalons.

Meisjes spelen ook nog graag met poppen en dan ligt het natuurlijk voor de hand dat Barbie-poppen de beste keuze zijn. Het immens populaire figuur van Mattel is nog altijd marktleider als we het hebben over modepoppen en accessoires. Terwijl ook babypoppen van bijvoorbeeld BABY born immens populair zijn. Het grote voordeel is dat deze poppen in verschillende soorten en prijsklassen verkrijgbaar zijn en een ander groot voordeel is dat je in de toekomst voor bijvoorbeeld een verjaardag, accessoires en voertuigen die bij de pop horen cadeau kunt doen.

Speelgoedpostorder logo
Speelgoedpostorder
10  / 10
Bekijken Beoordelingen
De Grote Speelgoedwinkel logo
De Grote Speelgoedwinkel
9,5  / 10
Bekijken Beoordelingen
https://ervaringensite.nl/storage/img/knowledge-base-articles/de-leukste-kerstcadeaus/22.png

Cadeaus voor haar

Wil jij je nicht, tante, moeder, oma, vrouw of vriendin iets leuks schenken voor Kerst? Dan zijn er een aantal populaire cadeaus die altijd wel goed in de smaak vallen. Vooral de geurkaars en geurstokjes zijn nog altijd immens populair bij vrouwen en deze heb je in verschillende geuren, soorten, maten en prijsklassen. Winkels, zoals Rituals hebben vaak ook wel speciale giftsets tijdens de feestdagen die enorm leuk zijn om te geven. Een iets simpeler cadeau doch minstens net zo effectief is een heerlijke warme fleece deken. Met bijvoorbeeld een leuke opdruk van iets waar jouw familielid of partner interesse in heeft. Deze kan je zo bij de Action of de Xenos oppikken.

Parfum scoort ook altijd goed bij vrouwen, want ze willen natuurlijk lekker ruiken! Het is wel een iets lastiger cadeau, omdat er natuurlijk zoveel soorten zijn. Daarom is het goed om een beetje interesse te tonen in welk geurtje ze het liefst draagt. Of werp eens een goede blik op de kaptafel waar wellicht haar flesjes parfum staan. Vind je parfum te moeilijk? Dan kan je ook sieraden schenken en nu hoor ik je wellicht al denken dat dit veel te duur is. Maar dat hoeft het niet te zijn! Er zijn immers genoeg juweliers die betaalbare sieraden aanbieden terwijl je tegen een kleine bijbetaling vaak ook een boodschap of een bijzondere datum in bijvoorbeeld een ring kan laten graveren. 

Boeken zijn ook populaire cadeaus tijdens de feestdagen en meestal kies je dan voor een boek dat op dat moment in de top 10 staat. Let er wel op dat het boek aansluit bij de interesses van jouw partner of familielid en controleer of het boek al niet in de kast staat.  

Lucardi logo
Lucardi
4,4  / 10
Bekijken Beoordelingen
Action logo
Action
6  / 10
Bekijken Beoordelingen

Cadeaus voor hem

Wil jij je oom, neef, vader, opa, man of vriend verrassen met een leuk Kerstcadeau? Dan heb je volop keuze uit leuke en betaalbare cadeaus waar hij van kan genieten. In de basis zijn mannen geen shoppers dus vaak rennen ze pas naar de winkel als er gaten in sokken en onderbroeken vallen. Wees dat voor en schenk hem een leuk paar sokken of een setje nieuw ondergoed. Mannen vinden het ook leuk als deze leuke personages of figuren bevatten. Sokken van Happy Socks scoren altijd goed tijdens de feestdagen. 

Parfum voor mannen is ook wel een populair geschenk hoewel, mannen een lekkere douchegel of badschuim ook wel kunnen waarderen. Het leuke hieraan is dat het niet duur hoef te zijn, zolang de parfum of de douchegel maar lekker ruikt. Winkels bieden vaak tijdens de feestdagen ook speciale geschenksets voor hem aan.

Een lekker likeurtje is ook een goed cadeau. Als je partner of familielid wel van een drankje houdt, kan je hem een lekker flesje drank cadeau doen. Of een speciaal biertje als hij een bierdrinker is. Daar maak je een man altijd wel gelukkig mee. Terwijl de liefde van de man ook door de maag gaat. Dus snoepgoed is in dat opzicht ook wel een goed idee! Vooral luxueuzer snoepgoed zijn mooie presentjes om tijdens Kerst te schenken.

Kerstcadeaus kopen

Je hebt nu een goed beeld bij wat je jongens, meisjes, hem en haar kunt geven voor Kerst, maar we hebben nog meer goede tips! Wegens de chaos in de transportwereld, de drukte bij webshops en bezorgdiensten en een tekort aan grondstoffen, adviseren wij om nu alvast je Kerstcadeaus in huis te halen. Hoe eerder des te beter! Zo voorkom je het risico dat je er straks geen pakjes in de Kerstsok of onder de Kerstboom liggen.