Hoe maak je het sfeervol in huis?

Hoe maak je het sfeervol in huis?

In ons artikel ‘Wat zijn de woontrends van 2023?’ hebben we veel tips en trucs gegeven over hoe je jouw huis kunt inrichten. Maar hoe maak je van je huis ook echt je thuis? Een gezellige plek waar je kunt genieten en tot rust kunt komen. En zelfs kunt werken als je bijvoorbeeld volledig of deels thuis werkt? Daarom zoomen we in onze blog dieper in op hoe je het thuis sfeervol kunt maken. Want daar zijn genoeg mogelijkheden in.

Spelen met meubels en je inrichting

Soms moet je de stoute schoenen aantrekken als je een sfeervolle inrichting wil creëren. We zijn al snel geneigd om in rechte lijnen te werken. We zetten de kasten tegen de muur, maar ook het bankstel komt vaak met de rug tegen de muur te staan. Je krijgt al snel het idee dat je in een blokkendoos woont. Vooral als je met robuuste en massieve meubels werkt. Om het sfeervoller te maken kun je bijvoorbeeld het bankstel een stukje van de muur zetten, maar je kunt ook eens nadenken over een ronde in plaats van een rechthoekige of vierkante salontafel.

Woonaccessoires toevoegen

Je kunt ook woonaccessoires neerzetten. Ongeacht welke stijl je toepast. Zelfs in minimalistische inrichtingen ontbreken woonaccessoires niet, maar het is vaak wel zoeken naar de juiste balans. Te veel accessoires maken het weer te druk en drukte zorgt voor stress. Dat gevoel past niet echt wanneer je op zoek bent naar sfeer en gezelligheid. Dus voeg mooie woonaccessoires toe, zoals vazen met bloemen, fotolijstjes en schilderijtjes en een mooie fruitschaal op tafel, maar doe het wel met mate. En kies ook voor kleuren en materialen die bij je volledige inrichting passen. Voorkom dat je er een kermisattractie van maakt.

Planten neerzetten

In ieder interieur horen planten en bloemen thuis. Planten en bloemen zorgen voor meer sfeer en zorgen ook voor meer kleur in huis. Daarnaast zijn planten ook nog eens goed voor je gezondheid, omdat ze de vuile lucht filteren en voor meer zuurstof zorgen. Planten zijn ook nog eens in verschillende soorten en maten te koop. Dus er zijn altijd wel planten die perfect in je interieur passen. Overigens kun je planten ook op andere plekken in huis neerzetten. Op die manier kun je het ook gezelliger maken in een keuken of een badkamer.

De juiste verlichting

Kies ook voor de juiste verlichting om meer sfeer toe te voegen. In de winter kun je prima kaarsjes branden, want dat is warm en gezellig. Maar in de zomer steek je niet zo snel een kaarsje aan. Je kunt dan met de juiste verlichting meer sfeer en warmte creëren. Kies dan niet voor standaard armaturen en spaarlampen, maar kies voor bijvoorbeeld bijzondere armaturen en slimme LED lampen, zoals Philips HUE. Met de app kun je dan instellen hoe fel of zacht het licht moet branden en je hebt ook keuze uit verschillende kleuren licht. Je kunt dan bijvoorbeeld een extra fel licht creëren als je bijvoorbeeld aan het werk bent en ‘s avonds dim je het licht tot een warm licht als je samen gezellig op de bank zit en een filmpje wil kijken.

Categorieën
Wonen Wonen
Gerelateerde bedrijven
Philips Hue logo
Philips Hue
1 beoordeling
10
Recente blogartikelen
Stappenplan voor een traplift in huis
Stappenplan voor een traplift in huis 17-05-2024
Wat is het verschil tussen een boxershort en een hipster?
Wat is het verschil tussen een boxershort en een hipster? 08-05-2024
Lees meer blogs