Hoe organiseer je een bedrijfsuitje?

Hoe organiseer je een bedrijfsuitje?

Wil je een bedrijfsuitje organiseren? Dat is natuurlijk een vreselijk goed idee! Een bedrijfsuitje zorgt ervoor dat je als bedrijf aan teambuilding kunt doen, je kunt bijzondere mijlpalen vieren of je kunt een bedrijfsuitje inzetten als beloning voor het harde werk dat je personeel heeft gedaan. Ondanks dat het een vreselijk leuk idee is, is het ook een uitdaging om een goed bedrijfsuitje te organiseren. Maar met onze handige tips wordt het een fluitje van een cent!

Stel een comité samen

Het beste dat je kunt doen is om een comité aan te wijzen. Een groep van een aantal collega’s die samen gaan brainstormen en uiteindelijk het bedrijfsuitje gaan organiseren. Het comité bedenkt goede plannen, inventariseert waar iedereen behoefte aan heeft, vraagt offertes op bij organisatoren en plannen uiteindelijk het bedrijfsuitje in. Ze verzorgen ook de communicatie naar het team toe. Over wanneer en waar het bedrijfsuitje plaatsvindt.

Inventariseren bij collega’s

Het comité - ook wel het feestcomité genoemd - doet er in ieder geval verstandig aan om bij collega’s te inventariseren wat ze leuk vinden om met collega’s te doen. De één wil misschien een avontuurlijke activiteit, zoals mountainbiken, raften of skydiven terwijl de ander juist al tevreden is met een hapje en een drankje. Houdt er rekening mee dat de massa wint. Als het merendeel van de collega’s kiezen voor een avontuurlijk bedrijfsuitje, faciliteer dat dan ook!

Bedenk meerdere activiteiten

Je hebt te maken met verschillende mensen en je moet er dus ook rekening mee houden dat je niet iedereen tevreden kunt stellen. Het beste wat je kunt doen is om als comité plannen te maken voor meerdere activiteiten en uitjes. Leg deze voor aan collega’s en laat mensen stemmen op welke activiteiten of uitjes ze het liefst willen. Zo wordt er democratisch gestemd over welk bedrijfsuitje uiteindelijk gerealiseerd gaat worden.

Ga in gesprek met de organisatoren

Als de keuze is gemaakt dan is de volgende stap om het bedrijfsuitje te plannen, maar ga zeker in gesprek met de bedrijven en organisatoren waar het uitje eventueel kan plaatsvinden. Wellicht geeft bijvoorbeeld het ene kartcentrum net even iets meer korting dan het andere en zo kun je dus ook voor je werkgever wat geld besparen. Houdt er ook rekening mee dat je een betere prijs kunt bedwingen als je met een grote groep van de faciliteiten gebruik wilt maken.

Gebruik de datumprikker

Nu je meer weet over de activiteiten en waar je de beste prijs krijgt, wordt het tijd om het uitje ook echt te gaan plannen en dan sta je voor een volgende uitdagingen. Mensen gaan met vakantie en hebben volle agenda’s. Het doel is natuurlijk om iedereen bij elkaar te krijgen. Ook hier heb je eenvoudige tools voor. Gebruik bijvoorbeeld een online datumprikker en laat mensen stemmen op de dagen die voor hen het meest geschikt zijn. Je zal het bijna nooit voor elkaar krijgen om iedereen tevreden te houden, maar je weet dan wel op welke dag of dagen de meeste mensen kunnen komen.

Wil je meer tips en trucs over bedrijfsuitjes? Lees dan ook ons artikel “Bedrijfsuitje; Tips en trucs.”.

Recente blogartikelen
Welke E reader past bij jou?
Welke E reader past bij jou? 22-03-2024
Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge?
Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge? 21-03-2024
Lees meer blogs