Hoe reset ik mijn PlayStation 5?

Hoe reset ik mijn PlayStation 5?

In ons artikel “Zo los je problemen op met je PlayStation 5” hebben we handige tips gegeven over wat je moet doen als je problemen ervaart met de nieuwste spelcomputer van Sony. Het is echt een machtig mooi apparaat, maar het blijft techniek. Er kan dus ook van alles fout gaan en je kan te maken krijgen met een console die niet goed werkt. Soms zijn de klachten zo erg dat je de PlayStation 5 wel moet resetten, maar hoe doe je dat? In onze blog vertellen we hoe je de PlayStation 5 kunt resetten.

Wanneer is het resetten van de PlayStation 5 nodig?

Het resetten van de PlayStation 5 is vaak de laatste strohalm als je console helemaal niet meer reageert, terwijl die gewoon aan staat. Je kan last hebben van een bevroren beeld, wat ook wel de “freeze” wordt genoemd. Het beeld beweegt dan niet meer, het geluid valt weg of blijft hangen en ook je controller reageert niet meer.

In veel gevallen duurt het enkele minuten voordat de PlayStation 5 zichzelf reset. Dit doet de spelcomputer als er bijvoorbeeld sprake is van kans op oververhitting. Soms moet je de console een handje helpen.

Hard reset van de PlayStation 5

Een hard reset van de PlayStation 5 zorgt ervoor dat de console opnieuw wordt opgestart. Voor een hard reset kan je de volgende stappen uitvoeren:

1)Houd de aan-/uitknop op de console ingedrukt tot je een piep hoort.
2) De PlayStation 5 schakelt uit en start automatisch opnieuw op.
3) Sluit de controller met USB-C kabel aan op de console.
4) Selecteer nadat de PlayStation opnieuw is opgestart in de veilige modus database reconstrueren.
5) Wacht enkele minuten tot zelfs uren tot het proces volledig is voltooid.

PlayStation 5 terugzetten naar fabrieksinstellingen

Soms is het voor jou noodzakelijk om de PlayStation 5 terug te zetten naar de originele fabrieksinstellingen. Er zijn weinig goede redenen te verzinnen om dit te doen, maar het kan een wens zijn en het is ook mogelijk Volg de onderstaande stappen als je de PlayStation 5 wil terugzetten naar de originele instellingen.

1) Houd de aan-/uitknop ingedrukt tot je een piepje hoort.
2) Wacht tot de PlayStation is uitgeschakeld.
3) Wacht tot de PlayStation 5 zichzelf weer aanzet.
4) Sluit de controller met een USB-C kabel aan op de console als je een melding in het scherm te zien krijgt.
5) Selecteer de optie “Reset PlayStation 5”.

Let op! Met deze optie worden alle gegevens, inclusief geïnstalleerde games, instellingen en savegames van je PlayStation verwijderd. Maak dus een back-up als je niets wil verliezen. Dit kan met behulp van een externe harde schijf of je kunt alles uploaden in de cloud als je lid bent van PlayStation Plus.

Belangrijke tip en waarschuwing

Een vastlopende PlayStation 5 is heel vervelend en je moet ook enorm veel geduld hebben als je de console weer aan de praat wil krijgen. De simpelste weg is dan ook om de stroomkabel eruit te trekken, maar dit mag je in geen enkel geval doen! Door de stroomkabel te verwijderen kun je de PlayStation 5 permanent beschadigen en deze schades vallen ook niet onder de garantievoorwaarden van Sony. Dus de belangrijkste tip die we kunnen geven is om de stroomkabel te laten zitten. Ongeacht wat je console wel of niet doet.

Recente blogartikelen
Wat is E ink?
Wat is E ink? 15-04-2024
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Lees meer blogs