Hoeveel kan ik zakelijk lenen?

Hoeveel kan ik zakelijk lenen?

Ondernemers hebben vaak geld nodig om te investeren. Bijvoorbeeld om een bedrijfspand te verduurzamen, het wagenpark in te richten of om bijvoorbeeld een nieuwe website te laten bouwen. Dit zijn peperdure investeringen die zich op termijn wel terugbetalen, maar het neemt eerst een flinke hap uit je kas voordat je de vruchten ervan kunt plukken. Sterker nog, veel bedrijven hebben niet de financiën om dergelijke investeringen te doen! Daarom is een zakelijke lening een goede oplossing, maar hoeveel kun je dan zakelijk lenen? In onze blog vertellen we er meer over.

Zakelijke lening of een zakelijk krediet afsluiten

Je hebt feitelijk keuze uit twee verschillende vormen van lenen. Een zakelijke lening of een zakelijk krediet. De producten lijken op elkaar, maar er zitten toch verschillen in. Bij een zakelijke lening los je maandelijks een vast bedrag af en je betaalt ook een bepaalde rente die ook voor een bepaalde periode is vastgelegd. De aflossingen die je doet kun je niet weer opnieuw opnemen. Dat kan wel bij een zakelijk krediet. In ruil daarvoor betaal je niet alleen servicekosten, maar ook variabele rentes. Afhankelijk van welke overeenkomst je sluit en met welke bank of financiële instelling je zaken doet. Iedere organisatie heeft zijn eigen voorwaarden en spelregels.

Hoeveel kun je lenen?

In de regel kijkt een kredietverstrekker of een bank naar de financiële gezondheid. Dat doen ze op basis van de informatie die jij deelt. In de regel geef je toegang tot je zakelijke bankrekening en/of geef je inzicht in de jaarcijfers. Op basis van je gegevens wordt dan bepaald of je zakelijk kunt lenen en hoeveel je kunt lenen. Houdt er wel rekening mee dat veel kredietverstrekkers en banken strenge voorwaarden hanteren. Variërend van hoelang het bedrijf bestaat tot aan hoeveel omzet je per jaar draait. Ook de geboekte winst kan een belangrijke rol spelen in hoeveel geld je kunt lenen.

Een zakelijke lening is doorgaans een iets grotere lening, omdat de investeringen die je wilt doen ook flinke uitgaven zijn. Denk aan bedragen tussen de € 30.000,- tot wel € 250.000,-. Dat is een gemiddelde, want bij partijen zoals Bridgefund kun je al een zakelijke lening voor € 2.000,- afsluiten. Ook zijn er veel kredietverstrekkers en banken die niet meer dan € 100.000,- financieren. Dat heeft natuurlijk te maken dat ze ook het risico voor zichzelf willen beperken.

Andere methoden om aan geld te komen

Een zakelijke lening is slechts een manier om aan geld te komen, maar je kunt bijvoorbeeld ook op zoek gaan naar investeerders of een crowdfunding opzetten. Dit zijn vrij makkelijke methoden om geld te genereren terwijl je er ook weinig kosten aan hebt. Het is wel zo dat investeerders en mensen die geld inleggen via een crowdfunding iets terug verwachten voor het geld dat zij investeren. Daar moet je dus wel goed over nadenken. Wil je meer weten over zakelijke leningen en welke opties je hebt? Lees dan ook ons artikel “Zakelijk lenen; wat zijn mijn opties?”.

Categorieën
Bedrijfsleningen Bedrijfsleningen
Gerelateerde bedrijven
Bridgefund logo
Bridgefund
5 beoordelingen
9
Recente blogartikelen
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Hoe gebruik je een Storytel E reader?
Hoe gebruik je een Storytel E reader? 10-04-2024
Lees meer blogs