Is een MacBook handig voor school?

Is een MacBook handig voor school?

Macbooks worden door fabrikant Apple gemaakt en in tegenstelling tot andere modellen draait een Macbook Air of Pro op het besturingssysteem macOS. Dat in grote lijnen hetzelfde werkt als Windows, maar een ander uiterlijk heeft. De grote vraag is natuurlijk of de MacBooks van Apple handig zijn voor school en in onze blog geven wij hier antwoord op.

De voordelen van een MacBook

De MacBook heeft een aantal voordelen ten opzichte van de machines met Windows. Ten eerste zijn MacBooks nog altijd minder vatbaar voor virussen. Uiteraard heb je ook voor je MacBook een goede virusscanner nodig, maar de kans op een infectie van het systeem is kleiner dan wanneer je voor Windows kiest.

Een ander voordeel is dat macOS ontworpen is met het oog op gebruiksvriendelijkheid. Windows heeft meer de focus op prestaties. In praktijk resulteert dat in vastlopers waar je als gebruiker last van hebt. Iets waar je als Mac-gebruiker dus nagenoeg geen hinder van ondervindt.

Een pluspunt is dat de MacBook doorgaans ook een betere accu heeft dan een willekeurige Windows machine. Met als resultaat dat je langer op een MacBook kunt werken zonder dat je ‘m hoeft op te laden.

Stijlvol design

De producten van Apple hebben ook een bepaalde status. Sommige Mac-gebruikers zijn hier gevoelig voor en het staat ook buiten kijf dat de laptops van Apple een stijlvol, futuristisch en degelijk design hebben. Wat veel mensen aanspreekt. Gecombineerd met een prachtig haarscherp Retina-display en om het feit dat MacBooks doorgaans ook heel licht zijn, zijn het interessante laptops. Zeker voor scholieren en studenten die de laptop vaak moeten meenemen.

Prestaties van de MacBook

Ondanks dat Apple zich meer focust op de gebruiksvriendelijkheid, zijn de meeste MacBooks Pro en Air echte krachtpatsers. Te danken aan de revolutionaire M2 chip, waarbij de processor en het geheugen in een chip zijn verwerkt. Dat zorgt voor optimale prestaties en een hoge gebruiksvriendelijkheid. We zien dat M2-chips in combinatie met een groot intern werkgeheugen voor enorm veel gebruiksgemak zorgen, vooral als je veel taken combineert en tegelijkertijd wilt uitvoeren.

MacBook Air of Pro?

Op het gebied van functies en design biedt de MacBook Pro bepaalde voordelen. De MacBook Pro is ideaal als je bijvoorbeeld met grafische programma’s werkt, meer capaciteit nodig hebt en gebruik wilt maken van een handige touch bar die op bepaalde modellen aanwezig is. In vergelijking is de MacBook Air compacter, lichter en weer meer geschikt voor alledaagse taken, zoals surfen op het internet, e-mailen en video’s kijken.

Waarom zou je geen MacBook kopen?

Nu zijn wij zelf lyrisch over de MacBook van Apple, maar er is ook een reden waarom je juist niet voor deze modellen zou moeten kiezen. Dat heeft alles te maken met de prijs. Vooral de nieuwste modellen MacBook Pro en Air zijn schreeuwend duur en kosten doorgaans tussen de € 1.500,- en € 2.500,-. Afhankelijk van de opslagcapaciteit, het beeldformaat en hoeveel intern werkgeheugen het model heeft. Buiten de prijs om zijn het meer dan uitstekende laptops waar je zeker als scholier of student ook profijt van hebt.

Wil je weten welke laptops het beste zijn voor schoolwerk? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Computer Computer
Gerelateerde bedrijven
Apple logo
Apple
0 beoordelingen
10
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs