Is houten buitenspeelgoed een goede keuze?

Is houten buitenspeelgoed een goede keuze?

Buitenspeelgoed is speciaal gemaakt om buiten te spelen en in je zoektocht naar het leukste buitenspeelgoed voor kinderen kom je ook tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. Je hebt niet alleen keuze uit verschillende soorten speelgoed, maar ook uit de materialen waarvan het is gemaakt. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor houten buitenspeelgoed, maar is dat ook een goede keuze? In deze blog vertellen we er meer over.

Hout is een natuurlijk materiaal

Hout is een geliefde materiaalsoort en het is een natuurlijk materiaal dat al volop in de natuur te vinden is. Buitenspeelgoed van hout is dus een prima keuze, want het is doorgaans weersbestendig en het past vaak ook wel goed bij het interieur van de tuin. Waar al voldoende hout te vinden is. Denk dan aan het tuinmeubilair, de schutting en natuurlijk de bomen en struiken die in de tuin of om de tuin heen staan.

Duurzaam speelgoed

Houten buitenspeelgoed is ook duurzaam speelgoed, omdat het van stevig en natuurlijk materiaal is gemaakt. Het kan prima tegen een stootje en het gaat ontzettend lang mee. En, omdat het van natuurlijk materiaal is gemaakt, is de impact op het milieu ook minimaal. Dus als je geen dief van je eigen portemonnee wilt zijn en continu naar de speelgoedwinkel wilt rennen om nieuw speelgoed te halen en als je het milieu een warm hart toedraagt, is het aanschaffen van houten buitenspeelgoed de beste keuze.

Tijdloos speelgoed?

Houten buitenspeelgoed is ook tijdloos. De houten loopauto of -fiets is na jaren nog net zo relevant als dat die was toen je het kocht. Zeker in gezinnen met plannen voor gezinsuitbreiding komt houten buitenspeelgoed dus als geroepen, want als je kind er klaar mee is, kan het speelgoed worden doorgeschoven naar zijn of haar broertjes of zusjes. En zoals eerder gezegd hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit, want het gaat jarenlang mee.

Voorkom overprikkeling

Houten buitenspeelgoed heeft vaak natuurlijke tinten en straalt rust uit. Veel speelgoed van andere materialen heeft felle kleuren en is zelfs voorzien van allerlei bewegende onderdelen, licht en geluid. Al die effecten zijn cool, maar je kind kan er ook overprikkeld door raken. En dat wil je als ouder of begeleider voorkomen. Met houten buitenspeelgoed heb je dat probleem niet, want de natuurlijke tinten zijn vaak gecombineerd met een aantal bewegende onderdelen en een likje verf en daar houdt het dan ook bij op.

Ruim assortiment houten buitenspeelgoed

Of je nu op zoek bent naar leuke spellen voor in de tuin, een zandbak, voertuigen of loopfietsen en -auto’s, alles is van hout verkrijgbaar. Je hebt dus keuze uit een ruim assortiment en er is altijd wel geschikt buitenspeelgoed voor je kind te vinden. Of je nu een jongen of een meisje hebt of als je kind nog een peuter of al iets ouder is. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar al het speelgoed heeft dus wel wat gemeen. Het is duurzaam, milieuvriendelijk, leuk en mooi. Dus een betere keuze kun je eigenlijk niet maken.

Categorieën
Speelgoed Speelgoed
Recente blogartikelen
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era 04-09-2024
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering 30-08-2024
Lees meer blogs