PlayStation Portal: alles wat je wil weten

PlayStation Portal: alles wat je wil weten

Op 15 november 2023 heeft Sony de nieuwste handheld, de PlayStation Portal, uitgebracht. Na de PSP en de PS Vita, probeert de Japanse fabrikant opnieuw het hart van de gamer te winnen door een nieuwe handheld console op de markt te brengen. Maar de PlayStation Portal is niet een standaard draagbare spelcomputer en in deze blog vertellen we dan ook meer over het product.

Verlengstuk van de PlayStation 5

In tegenstelling tot andere handheld consoles, zoals de Nintendo Switch Lite, heeft de PlayStation Portal geen mogelijkheid om direct games af te spelen. Je kunt er geen discs in stoppen of er via de PlayStation Store games op downloaden. Om de PlayStation Portal te kunnen gebruiken heb je een PlayStation 5 nodig. De games die je normaliter op de PlayStation 5 en op een tv scherm speelt, kun je met de PlayStation Portal naar de handheld streamen en dus spelen.

Dat roept ook direct de vraag op of de PlayStation Portal als volwaardige handheld console gezien mag worden of dat het product feitelijk niets meer of minder is dan een PlayStation 5-controller met een ingebouwd scherm. Je hebt immers altijd een goede verbinding met de PS5 nodig om te kunnen spelen. De console moet dan ook aan staan en je moet ook de beschikking hebben over een snelle en stabiele internetverbinding.

Hoe krachtig is de PlayStation Portal?

Als remote player is de PlayStation Portal een zeer interessant apparaat. De controller lijkt op die van de PlayStation 5 en je hoeft dus niet op een andere manier te spelen dan dat je gewend bent. Ook deze controller is uitgerust met haptic feedback triggers en alle functies van de PS5-controller zelf. Met alleen als verschil dat er nu een ingebouwd 8 inch display is waar je games in Full HD op kunt spelen. Het scherm is een touchscreen voor meer bedieningsopties en logischerwijs is het apparaat ook voorzien van ingebouwde luidsprekers. Voor een betere ervaring is het wel gewenst om een draadloze headset te verbinden, want de kwaliteit van de luidsprekers is niet spectaculair.

De PlayStation 5 op zak

Met de PlayStation Portal heb je altijd je PlayStation 5 op zak. Je kunt het product zowel thuis als onderweg gebruiken, maar je bent wel altijd afhankelijk van een stabiele internetverbinding met een minimale snelheid van 15 Mbps. De PlayStation 5 moet ook op afstand te bedienen zijn en deze opties kun je inschakelen in het instellingenmenu van je console. Op die manier kun je op afstand de PS5 inschakelen en verbinden met de PlayStation Portal. Bij een succesvolle verbinding kun je dus de games die je hebt streamen en onderweg spelen.

De moeite waard of niet?

De PlayStation Portal is in de basis een innovatief apparaat, maar als volwaardige handheld console slaat Sony opnieuw de plank volledig mis. Als remote player slaagt het product wel en het is een handige oplossing voor als je onderweg wil gamen of toch de PlayStation 5 wil gebruiken als je geen toegang hebt tot de tv. Bijvoorbeeld als je partner met alle geweld toch The Masked Singer wil kijken en jij voor spek en bonen ernaast zit. Dan pak je gewoon de PlayStation Portal en kun je je favoriete games spelen. Bovenal is de PlayStation Portal een leuke gadget die voor de liefhebbers van de Sony PlayStation onmisbaar is, maar een essentieel apparaat om te kunnen gamen is het feitelijk niet.

Wil je meer weten over spelcomputers en welke spelcomputer de moeite waard is om aan te schaffen? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Games Games
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs