Tips en trucs om met je huisdier op vakantie te gaan

Tips en trucs om met je huisdier op vakantie te gaan

Je huisdier is je beste vriend of vriendin. De aandacht die je van ze krijgt en het plezier dat ze je kunnen geven. Als ze bijvoorbeeld door het gras huppelen of iets stouts doen. Ze geven liefde en warmte en wij kunnen het ons dan heel goed voorstellen dat je jouw vriendje of vriendinnetje het liefste wil meenemen als je op vakantie gaat. Maar kan dat wel en waar moet je dan allemaal rekening mee houden? In onze blog geven we een aantal handige tips en trucs om met je huisdier op vakantie te gaan.

Met een hond of kat naar een ver land

Wil je jouw hond of kat meenemen naar een ver land? Dat is mogelijk, maar je moet wel met een aantal dingen rekening houden. Je huisdier moet bijvoorbeeld in het bezit zijn van een Europees paspoort en soms ook van een gezondheidscertificaat. Zowel het paspoort als het certificaat zijn bij de dierenarts verkrijgbaar. Ook moet het huisdier minimaal 21 dagen voor de reis zijn ingeënt en je moet ook de regels die in het land van bestemming gelden in acht nemen. Je bent bijvoorbeeld in bepaalde landen verplicht je hond aan te lijnen en zelfs te muilkorven.

Je moet ook het transport regelen. Als je huisdier niet te groot is laten bepaalde vliegtuigmaatschappijen een huisdier in de cabine toe, maar soms moet het huisdier via het vrachtruim worden vervoerd. De grote vraag is natuurlijk of je dat wil, want het is toch voor het beestje enorm spannend om in een laadruim vervoerd te worden. En je moet het transport ook op tijd regelen. Vaak al ruim van tevoren, zodat je ook zeker weet dat je huisdier mee kan.

Spelregels in andere landen

In andere landen gelden soms regels met betrekking tot je huisdier en je moet jezelf dus goed inlezen voordat je jouw vriendje of vriendinnetje op vakantie meeneemt. In bepaalde landen zijn bijvoorbeeld bepaalde hondenrassen zelfs verboden. Je komt dus ook het land niet in als je een bepaald ras meeneemt. Of je loopt het risico dat het beestje in beslag wordt genomen. Dus doe uitgebreid onderzoek naar alle regeltjes en vereisten voordat je jouw vakantie boekt. Bijvoorbeeld via de website van de ANWB. Daar voorkom je een hoop ellende mee.

Blijf in eigen land

Nu is ook de vraag waarom je al die moeite zou doen, want je kunt ook in eigen land heerlijk op vakantie gaan. Je kunt bijvoorbeeld naar een van de tientallen vakantieparken die vaak nabij een natuurgebied liggen. Een ideale plek dus voor je viervoeter. Een ander groot voordeel is dat veel vakantieparken huisdieren ook toelaten. Zonder dat je aan allemaal regeltjes en verplichtingen moet voldoen. En dan is er nog een mooie bijkomstigheid dat een vakantie in eigen land ook een stuk goedkoper is dan wanneer je naar het buitenland reist. Wil je weten welke vakantieparken je kunt bezoeken? Wij hebben de beste vakantieparken in Nederland voor je op een rijtje gezet in ons artikel.

Recente blogartikelen
Wat is een wasmachine abonnement?
Wat is een wasmachine abonnement? 10-02-2024
Wat is het verschil tussen OLED en QLED?
Wat is het verschil tussen OLED en QLED? 09-02-2024
Lees meer blogs