Tips voor het kiezen van een nieuwe loungeset

Tips voor het kiezen van een nieuwe loungeset

Het genieten in je eigen tuin is populairder dan ooit. Niet alleen een tafeltje en een stoel voor een koffietje in de zon, maar uitgebreid loungen op sets die we vroeger alleen van vakanties kenden. Deze loungesets zijn nu niet meer weg te denken uit onze eigen tuinen. Ben jij nog op zoek naar een nieuwe set en kun je wel wat tips gebruiken van Tuinmeubelexpert Kees Smit Tuinmeubelen? Lees dan verder en ga goed voorbereid op zoek.

Ontdek de soorten loungesets

Net als er verschillende soorten tuinmeubelen zijn, zijn er ook binnen de loungeset allerlei varianten. De meest moderne loungeset is wel de hoek loungeset. Deze is net als de hoekbank van de woonkamer perfect voor een hoek in de tuin. Vooral door de komst van overkappingen, hebben de terrassen nu vaker een hoek.

Ligt je terras middenin de tuin en heeft deze daardoor veel openingen? Dan is het interessant om te kijken naar een loungeset bestaande uit een loungebank en of loungestoelen. Deze houden meer looppaden over en dat is prettig als je vanuit alle kanten naar je loungeplek wilt lopen. Zo hoef je niet eerst langs een volledige hoek te lopen om plaats te nemen.

Hoe lounge jij?

Wat verwacht jij van een loungeset? Wil je laag bij de grond zitten om zo een hele relaxte houding aan te kunnen nemen of zit je liever rechtop te genieten? Het model van een loungeset duwt je hierbij al vaak in een bepaalde richting. Zo hellen sommige modellen wat meer naar achteren waardoor je een diepe lage zit krijgt. Voor mensen die slecht te been zijn, kan dit soms wat moeilijker zijn om hieruit weer op te staan. Daarnaast zijn de loungekussens ook heel bepalend. Zo zijn er loungekussens waarin je comfortabel wegzakt, maar ook kussens die juist wat harder zijn zodat je een actieve zit krijgt. Vaak heb je voorkeur voor één van de twee en dat is wel handig om even goed uit te testen op verschillende sets.

Allerlei materialen

Er zijn tegenwoordig allerlei materialen in de tuinmeubelbranche te vinden. Voor loungesets moet je denken aan hout, aluminium, wicker en zelfs outdoor textiel. Afhankelijk van je voorkeur en terras kun je vaak al een keuze maken. Is je terras in de open lucht en wil je niet met kussens slepen? Dan is outdoor textiel een perfecte keuze. Het water van een regenbui loopt goed door deze kussens heen zodat het snel opdroogt en niet ten koste gaat van de vulling. Woon je buitenaf en vangt je tuin nogal wat wind gedurende het jaar? Misschien is een houten set dan een goede keuze. Deze staat simpelweg het meest stevig op de grond.

Kies je favoriet

Als je alle praktische zaken van een loungeset op een rijtje hebt gezet, blijft er alsnog heel veel assortiment over waaruit je kunt kiezen. Dan is het tijd om puur naar het uiterlijk te kijken wat je het mooiste vindt. Houd je van opvallende kleuren of wil je het liever rustig houden? Ben je fan van brede armleggers of ga je voor een subtiel design? Dat zijn de keuzes die je echt zelf moet maken uiteindelijk. Maar als je weloverwogen je favoriet hebt gevonden, geniet je nog meer!

Categorieën
Tuin Tuin
Recente blogartikelen
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Hoe gebruik je een Storytel E reader?
Hoe gebruik je een Storytel E reader? 10-04-2024
Lees meer blogs