Waarom auto huren op vakantie?

Waarom auto huren op vakantie?

Je gaat lekker op vakantie en de grote vraag is natuurlijk hoe je naar het land van bestemming gaat en hoe je op de vakantiebestemming de verschillende locaties die je wil bezoeken ook kunt bezoeken. Nu kun je ervoor kiezen om vanuit Nederland naar het land van bestemming te rijden, maar in veel gevallen is de rit net iets te ver. Terwijl je met het vliegtuig niet alleen veel sneller op je bestemming bent, maar ook meer comfort hebt. Maar hoe bezoek je de verschillende locaties op je vakantiebestemming? Ga je met het openbaar vervoer of neem je een taxi? Of pak je een fiets? Je zou ook een auto kunnen huren en in onze blog vertellen we waarom dit een verstandige keuze is.

Veel reizen naar verschillende locaties

Het maakt eigenlijk niet uit naar welk land je gaat, want in de regel zijn de landen die je bezoekt vele malen groter dan Nederland. Met als gevolg dat veel toeristische attracties en mooie locaties ook niet dicht bij elkaar in de buurt liggen. Dus even met een scooter, fiets of met de benenwagen een attractie bezoeken zit er helaas niet in. Dan ben je dus al snel aangewezen op het openbaar vervoer en moet je hopen dat je met het OV dicht bij de beoogde bestemming kunt komen. Je zou eventueel een taxi kunnen nemen, maar hoe weet je zeker dat de chauffeur geen onnodige rit maakt om meer geld te incasseren en je ook eerlijk tarief laat afrekenen? Als toerist ben je in dat opzicht toch kwetsbaar! 

Beperkingen in vrijheid

Een andere reden om van het OV of de taxi af te zien is om het feit dat je afhankelijk bent van hoe laat een bus, tram of trein rijdt terwijl je ook afhankelijk bent van de beschikbaarheid van taxichauffeurs. Zeker als je een strakke planning hebt gemaakt zit je er niet op te wachten dat je vertragingen hebt terwijl je vaak ook een stukje moet lopen of fietsen voordat je op een bus of tram kunt stappen. Met een huurauto kun je praktisch voor de deur in- en uitstappen en dat geeft toch een bepaalde vrijheid. Terwijl je jezelf ook nog eens veel sneller kunt verplaatsen.

Meer comfort met een huurauto

Met een huurauto heb je ook meer comfort, want je deelt het vervoermiddel alleen met je partner en eventueel met je kinderen. Je kunt persoonlijke bezittingen veel makkelijker meenemen en je hebt ook keuze uit verschillende merken en modellen. Zo kies je een merk en een model die je mooi vindt en dan kun je lekker luxueus reizen en genieten van de rit die je aan het maken bent. In een bus of een taxi is het toch net even iets minder comfortabel terwijl je in de regel ook meer geld kwijt bent. Zeker als je voor de taxi kiest.

Waar je rekening mee moet houden

Wanneer je op vakantie een auto wil huren moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan de voorwaarden van de autoverhuurder, de prijs voor het huren van een auto en de verkeersregels die in het land van bestemming gelden. Ook parkeren kan soms moeizaam en ook schreeuwend duur zijn. Dus het slim om je hierin te verdiepen voordat je de keuze maakt om op vakantie een auto te huren. Wil je meer weten over een auto huren? Lees dan ook ons artikel “Waar moet je op letten bij het huren van een auto?”.

Categorieën
Autoverhuurders Autoverhuurders
Recente blogartikelen
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Hoe gebruik je een Storytel E reader?
Hoe gebruik je een Storytel E reader? 10-04-2024
Lees meer blogs