Waarom je een barbecuehoes nodig hebt

Waarom je een barbecuehoes nodig hebt

In ons artikel over de barbecue hebben we iets verteld over de barbecuehoes en in deze blog gaan we er nog dieper op in. Waarom? Omdat een barbecuehoes eigenlijk essentieel is om je barbecue netjes en schoon te houden en om de levensduur te verlengen. Feitelijk weet je nu dus al waarom je een barbecuehoes moet aanschaffen.

Barbecue opbergen

Wat doe je met je barbecue als je klaar bent? Natuurlijk laat je ‘m eerst afkoelen en maak je ‘m schoon en dan? Veel mensen hebben modellen die eenvoudig zijn op te bergen, maar een complete buitenkeuken of een stenen barbecue zet je niet even in de schuur. Dit betekent dat de barbecue dus vrijwel het hele jaar door buiten staat en dus ook beschermd moet worden tegen weer en wind. Ondanks dat de meeste barbecues van stevige materialen zijn gemaakt, is een barbecuehoes echt een cruciale accessoire.

Bescherming tegen weer en wind

De barbecuehoes biedt bescherming tegen weer en wind. Denk aan regen, hagelstenen en sneeuw, maar een hoes zorgt er ook voor dat ook het vuil niet in je barbecue terecht kan komen. Dat is niet alleen fijn, maar ook hygiënisch. Daarnaast kost het veel minder tijd om de barbecue klaar en schoon te maken als je ‘m weer wilt gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is de hoes eraf te halen, de barbecue even schoon te vegen en dan ben je er klaar voor.

Barbecue levensduur verlengen

Een andere reden om te investeren in een hoes heeft te maken met de levensduur van de barbecue. Een onbeschermde barbecue gaat simpelweg veel korter mee dan een barbecue die netjes een jasje krijgt als je klaar bent. Weer en wind, vuil en andere vervelende zaken kunnen de barbecue niet aantasten of beschadigen. Op die manier houd je de barbecue lang goed en heb je er dus op termijn ook veel langer plezier van. Vanwege het feit dat de meeste barbecues best wel pittig aan de prijs zijn, is dus een extra investering in zo’n barbecuehoes helemaal niet zo’n vreemd idee.

De prijs van een barbecuehoes

Barbecuehoezen zijn in veel maten, kleuren en prijsklassen te koop en het hoeft echt niet de wereld te kosten. De prijs is vooral afhankelijk van het model dat je koopt en vooral de omvang. Hoezen voor grotere barbecues zijn logischerwijs prijziger dan hoezen voor kleinere modellen. Dat gezegd hebbende ligt de gemiddelde prijs van een goede en beschermende barbecuehoes op € 35,- tot € 100,-. Dat valt dus ontzettend mee. Zeker gezien het feit dat de hoes wel degelijk een functie heeft en veel voordelen heeft.

De laatste tips

Nu je weet dat de barbecuehoes dus niet mag ontbreken, is het moment aangebroken om er een aan te schaffen. Je kunt ook een barbecue kopen waarbij een hoes wordt meegeleverd. Op die manier weet je zeker dat je ook de juiste hoes hebt qua formaat, maar ook wat betreft de kwaliteit. Als je een hoes op een later moment koopt, is het verstandig om de juiste maat te zoeken en ook om te investeren in een hoes die waterafstotend en weerbestendig is. Dan weet je namelijk zeker dat je barbecue ook tijdens de verschillende jaargetijden optimaal beschermd wordt.

Categorieën
Tuin Tuin
Recente blogartikelen
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era
Maatwerk software: de oplossing en uitdagingen voor bedrijven in de digitale era 04-09-2024
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering
De impact van ERP systemen op bedrijfsvoering 30-08-2024
Lees meer blogs