Wat zijn de speelgoed trends?

Wat zijn de speelgoed trends?

De feestdagen staan weer voor de deur en dan is het natuurlijk tijd om cadeaus te kopen. Kinderen vinden het ontzettend leuk om speelgoed te krijgen, maar door het reusachtige aanbod kan het voor hulpsinterklazen en hulp kerstmannen moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Soms is het ook gewoon beter om de trends te volgen, maar wat zijn dan de speelgoed trends van dit jaar?

Play op safe

Play op safe is vaak het devies, want als je voor populair speelgoed kiest weet je ook bijna zeker dat het cadeautje in de smaak valt. De kans is ook groot dat vriendjes en vriendinnetjes op school hetzelfde speelgoed hebben. Op die manier vallen ze ook niet buiten de boot en kunnen ze op het schoolplein en in de klas erover meepraten. De mooie bijkomstigheid is dat je niet uren op het internet hoeft te zoeken naar geschikte cadeaus, want door de trends te volgen maak je altijd een goede en de beste keuze.

Duurzaam speelgoed is ook dit jaar belangrijk

De trend van het afgelopen jaar zet ook dit jaar door. Duurzaam speelgoed is nog altijd heel populair. Vooral ouders hechten hier veel waarde aan, omdat duurzaam leven en milieuvriendelijkheid in veel huishoudens bovenaan het lijstje staat. Met duurzaam speelgoed wordt er een steentje bijgedragen aan een beter milieu. Duurzaam speelgoed, wat momenteel ook een trend is, zijn bijvoorbeeld houten bouwblokken waarmee kinderen de leukste en mooiste bouwwerken kunnen maken.

Lerend spelen

Het is ook een trend dat kinderen niet alleen spelen en genieten, maar er ook iets van opsteken. Educatief speelgoed is dan ook een trend. Onder educatief speelgoed vallen producten, zoals kinderlaptops en -tablets, waarmee kinderen spelenderwijs kunnen leren, maar ook educatieve bordspellen en uitdagende puzzels zijn immens populair. Het leuke aan het educatieve bordspel is dat je dit met hele gezin kunt spelen, er een gezellige middag of avond van kunt maken en dat kinderen er dus ook nog iets van opsteken.

Bouwen, bouwen en nog eens bouwen

Constructiespeelgoed is ook nog steeds een speelgoed trend en kinderen in alle leeftijdscategorieën vinden het prachtig om met bouwblokken en -stenen aan de slag te gaan. Houten bouwblokken zijn razend populair, maar ook de bouwpakketten van een merk als LEGO zijn nog altijd razend populair. Dat heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat de gethematiseerde bouwpakketten altijd wel een thema hebben, wat in de smaak valt en dat er een bouwpakket voor iedere leeftijd te koop is.

Games en spelcomputers

Games en spelcomputers vallen ook onder de categorie speelgoed en ook deze producten zijn nog altijd immens populair. Populaire games vliegen als warme broodjes over de toonbank, maar ook de consoles zelf, zoals de PlayStation 5 en de Nintendo Switch, zijn niet aan te slepen. Ook tegoedkaarten voor de digitale portemonnee zijn populair, omdat kinderen hiermee hun favoriete personages in games als Fortnite kunnen aanschaffen. Ook andere en goedkopere consoles, zoals de Pop or Flop, zijn immens populair onder de kinderen. En zelfs de ouders vinden het stiekem leuk om met het behendigheidsspelletje aan de slag te gaan.

Lees ook ons artikel “Het leukste speelgoed om cadeau te geven (2023)” als je meer handige tips wilt over speelgoed.

Gerelateerde bedrijven
LEGO logo
LEGO
3 beoordelingen
7,5
Recente blogartikelen
Is een airco energiezuinig?
Is een airco energiezuinig? 08-07-2024
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch?
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch? 05-07-2024
Lees meer blogs